Biljarten is nog lang niet aan de orde in buurthuizen.
Biljarten is nog lang niet aan de orde in buurthuizen.

Etten-Leurse wijkgebouwen blijven dicht tot 1 september

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

ETTEN-LEUR – De Etten-Leurse wijkgebouwen blijven dicht tot 1 september. Officieel mogen de buurthuizen vanaf 1 juni gedeeltelijk open, maar de besturen zien teveel risico’s voor kwetsbare doelgroepen. Daarom houden De Linde, Ut Praotuis, d’n Overkant, Den Drempel en de Vleer de deuren dicht. 

Wijkgebouwen mogen open voor een inloopfunctie. Maximaal dertig personen tegelijkertijd zijn welkom. Aan een bezoek hangen veel regels vast. Bezoekers dienen vooraf te reserveren en zij moeten 1,5 meter afstand houden. Het kernteam van de gemeente Etten-Leur raadt de wijkcentra van de buurthuizen aan om gebruik door kwetsbare doelgroepen te beperken.

Geen politie spelen

Besturen van de buurthuizen hebben hierover overlegd en hebben besloten niet voor politie te willen spelen. Zij vrezen dat er altijd bezoekers zijn die de voorgeschreven regels niet naleven. Buurthuizen mogen ook niet zomaar activiteiten houden. Organisatoren van activiteiten moeten eerst toestemming vragen aan de gemeente.

 Dit zijn allemaal redenen voor buurthuizen om voorlopig de deur dicht te houden. Zij kondigen aan eventueel wel mee te willen werken aan het beschikbaar stellen van een terras bij buitenactiviteiten, zoals wandeltochten, fietstochten, jeu-des-boules en beugelen. Hierbij gelden wel strikte voorwaarden en moet vooraf worden overlegd met de gemeente. 

Wijkgebouw De Gong gaat mogelijk wel open onder voorwaarden. Het bestuur beraadt zich nog. Voor het Turfschip gelden andere regels. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief