Ons Etten-Leur: 'Verruim de terrasmogelijkheden voor de horeca'

ETTEN-LEUR - De fractie van Ons Etten-Leur heeft bij de gemeente het verzoek neergelegd om de terrasmogelijkheden van de horeca-ondernemers in Etten-Leur te verruimen.


Vanaf pinkstermaandag 1 juni is het voor de horeca weer mogelijk om de deuren te openen, met dien verstande dat daarbij een aantal beperkingen gelden. Zo geldt voor binnenlocaties een beperking van maximaal 30 gasten. Bovendien moet er vooraf worden gereserveerd. Voor kleinere etablissementen is dit aantal niet haalbaar vanwege de 1,5 meter afstand.

Tegemoetkoming

Gezien het feit dat veel horeca-ondernemers al langere tijd geen inkomsten hebben en met bovenstaande verruiming ook niet rendabel kunnen zijn, ziet Ons Etten-Leur mogelijkheden om via een terrasuitbreiding enigszins tegemoet te komen aan dit ongemak. 

Afzetten

De fractie stelt voor deze mogelijkheid voor de komende tijd vanaf vrijdag 16.00 uur tot zondag 22.00 uur aan te bieden. Dit betekent dat gedurende deze tijden gedeeltes van de rijbaan worden afgezet zodat de ondernemer zijn terras verder kan uitbreiden.

Bij horecagelegenheden die aan een plein grenzen, kan dit worden omgezet naar een voetgangersgebied zodat ook hier mogelijkheden zijn om het terras uit te breiden.

Creatief

Naast de voordelen voor de ondernemer, is ook de consument hierbij gebaat, aldus Ons Etten-Leur. "Het wordt niet vechten om een tafeltje, of na één drankje weer opstappen omdat de volgende gasten staan te wachten. Dit leidt tot situaties die snel uit de hand kunnen lopen. De horeca-ondernemers zijn creatief genoeg om dit grotere terras voldoende te bedienen voor de consument, hetzij door een stukje zelfbediening of door te bestellen via een app.

Ons Etten-Leur vraagt de gemeente om op korte termijn  in overleg te gaan met de ondernemers en mee te bewegen in bovenstaande oplossing.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES