Afbeelding
Foto: Perry Roovers

Gezinsmoord Etten-Leur zou hebben plaatsgevonden door verwurging

Door: Peter Houtepen Algemeen

ETTEN-LEUR - De man die in hechtenis zit voor het familiedrama dat in maart plaatsvond aan de Dasseburcht in Etten-Leur wordt ten laste gelegd dat hij zijn vrouw, zijn twee kinderen en zijn moeder door verwurging om het leven heeft gebracht.

Dat maakte de officier van justitie dinsdag bekend in een ultrakorte pro-forma zitting in de rechtbank in Breda. "De zitting duurde alles bij elkaar twee minuten", laat een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) weten. De verdachte, Onur K., was zelf niet aanwezig; wel zijn advocaat, een broer van Onur K. en een nabestaande. 

Toxicologisch onderzoek

Eerder gingen verhalen rond dat de man eerst zijn gezin had vergiftigd. "Dat staat niet zonder meer vast", aldus het OM. "Dat wordt gereconstrueerd naar aanleiding van toxicologisch onderzoek."

Op zaterdag 28 maart van dit jaar gingen agenten eind van de middag naar de woning aan de Dasseburcht omdat een familielid geen contact met de bewoners kreeg. Daar deed de politie de gruwelijke ontdekking. De 33-jarige Onur K. was niet aanwezig in het huis, waarna een zoekactie naar hem werd gestart. Met behulp van enkele getuigen kon de man drie dagen later in Etten-Leur aangehouden worden. 

Op 3 april werd de hechtenis van de verdachte met twee weken verlengd en op 16 april nog eens met drie maanden. 

Pieter Baan Centrum

Sporen die in het huis aan de Dasseburcht zijn gevonden, worden onderzocht door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Bij het Pieter Baan Centrum ligt een verzoek om onderzoek te doen naar de geestelijke toestand van Onur K.

Op 24 juli vindt de volgende zitting in deze zaak plaats.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief