Foto: Ella Koper

Digitaal lesgeven op KSE verliep bijna vlekkeloos

ETTEN-LEUR - De KSE leverde de afgelopen maanden een topprestatie. Alle 2.500 leerlingen kregen digitaal les via Microsoft Teams, een programma waarbij je contact met elkaar hebt via internet. Op 13 maart sloten alle scholen in Nederland. “De scholieren hebben slechts één lesdag gemist. Vanaf 14 maart gaven de lessen voor 95 procent online”, vertelt Kasper Bodegom, docent biologie/STEAM en ICT-coördinator op de KSE. Alle leraren schakelden na kort oefenen probleemloos over op online onderwijs.


De Etten-Leurse scholengemeenschap werkte al intensief samen met Microsoft. De KSE is één van de drie uitverkoren scholen die landelijk overlegt en experimenteert met Microsoft. “Zo voeren we wekelijks overleg met Microsoft”, geeft Kasper aan. Leerlingen en docenten gebruikten Teams al kleinschalig voor de coronacrisis. Sinds twee weken gaat een kleine groep leerlingen weer naar school. 

Extra ondersteuning

Scholieren die behoefte hebben aan extra ondersteuning krijgen met maximaal negen personen in een klas les. Leerlingen melden zich hier vrijwillig voor aan. In de ochtend volgen alle scholieren het lessenprogramma online en in de middag worden de ondersteuningslessen op school aangeboden. De KSE slaagde er in om alle vakken digitaal te geven, ook praktijkvakken als tekenen, techniek en lichamelijke opvoeding. “Voor tekenen en STEAM gebruiken we materialen die leerlingen die thuis hebben. Bij gym werken we met challenges. Dat is ook belangrijk, zodat we scholieren stimuleren om te blijven bewegen”, besluit Kasper.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES