Dimphie Coremans
Dimphie Coremans (Foto: Monique Jansen)

Vrijwilligers Zonnebloem Etten-Leur verkopen 240 zonnebloemen

ETTEN-LEUR - De Zonnebloem Etten-Leur zit in deze crisistijd niet bij de pakken neer. Vrijwilligers verkochten vrijdag en zaterdag bij Life & Garden zonnebloemen voor het goede doel. Van elke verkochte plant ging een euro naar de lokale Zonnebloem.


"Alle activiteiten liggen op dit moment stil. We hopen dat we in september voorzichtig weer kunnen beginnen", vertelt penningmeester Dimphie Coremans. De Zonnebloem zet zich in voor mensen met een lichamelijke beperking, "we werken voor de junioren van 18 tot 45, voor de medioren van 45 tot 65 en natuurlijk de senioren. Juist voor deze doelgroepen is het zo belangrijk om elkaar te ontmoeten." Inmiddels pakten vrijwilligers van de Zonnebloem de huisbezoeken weer op. Zij merken dat cliënten dit erg waarderen, omdat zij verder weinig mensen zien. 

Normaal zamelen de medewerkers van de Zonnebloem ook op allerlei manieren geld in, zoals met de verkoop van loten van de Zonnebloemloterij tijdens de Havenfeesten en Koningsdag. Dat is allemaal weggevallen. "Daarom zijn we blij dat we nu zonnebloemen kunnen verkopen. Van de opbrengst kunnen we als alles weer redelijk normaal is weer een mooie activiteit organiseren", vertelt Dimphie. In totaal verkochten de enthousiaste vrijwilligers vrijdag en zaterdag 240 zonnebloemen. Daarmee was de totale voorraad uitverkocht. "Mooi dat zoveel mensen ons een warm toedragen!", vindt Dimphie. De Zonnebloem Etten-Leur telt 156 deelnemers en telt 50 vrijwilligers.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES