Politieke partijen eisen noodmaatregelen voor verkoeling op brede scholen

ETTEN-LEUR - Het APB, CDA en VVD eisen noodmaatregelen om de temperaturen op de brede scholen De Pijler, het Voortouw, de Vleer en d’n Overkant weer draaglijk te maken. Leerlingen en leerkrachten op deze scholen zweten peentjes in de klaslokalen. 


De temperatuur stijgt in de schoolgebouwen op tropische dagen gauw tot dertig graden. Leerlingen en onderwijzers worden daar letterlijk ziek van. Ze ervaren klachten als hoofdpijn, oogirritatie, vermoeidheid en misselijkheid. 

Wethouder Kees van Aert heeft inmiddels een onderzoeksbureau gevraagd om de klimaatinstallaties uitgebreid te onderzoeken. Daarbij wordt ook gekeken naar de bediening. Dit onderzoek duurt zeventien weken. Als de oorzaakanalyse bekend is, volgen maatregelen. Volgens Van Aert zijn tijdelijke maatregelen niet mogelijk. 

Onacceptabel

De politieke partijen denken daar anders over. Volgens hen sluit Van Aert de klimaatinstallatie bij voorbaat uit als veroorzaker van de problemen. “Dit is onacceptabel!”, menen het APB, CDA en VVD. Zij vragen het gemeentebestuur deze week in gesprek te treden met de schoolbesturen en tijdelijke noodvoorzieningen te regelen.

“Houd deze tijdelijke maatregelen in stand zolang daar behoefte aan is en de klimaatinstallaties nog niet correct functioneren. Ga hierbij niet in discussie over de te maken kosten. Regel dit op het moment wanneer duidelijk is waar de problemen met de klimaatinstallaties liggen en wie waarvoor verantwoordelijk is.” 

Daarnaast vragen zij het college het onderzoek breder te trekken en de klimaatinstallatie niet bij voorbaat uit te sluiten als veroorzaker van de problemen. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES