Jac Verschueren
Jac Verschueren

Jac Verschueren: niet naar Spanje, dan maar naar Texel en Chaam

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

ETTEN-LEUR - Schooldirecteur Jac Verschueren uit Etten-Leur heeft een lange zomervakantie voor de boeg. Daarom zou hij samen met zijn vrouw naar Spanje trekken voor drie weken. De caravan stond al klaar. Inmiddels heeft Spanje de grenzen weer geopend voor toeristen, maar Jac vindt het niet verantwoord om naar de Spaanse costa te vertrekken. 

"In verschillende landen zie je inmiddels weer nieuwe besmettingen opduiken. Ook zouden we met de caravan door Frankrijk moeten trekken. Dat zien we niet zitten, omdat Frankrijk niet de beste reputatie heeft voor de hygiëne", legt Jac zijn keuze uit. In plaats daarvan blijft het stel in Nederland en verkennen ze een deel van het land. De eerste week strijken ze neer in een huisje in Texel om het eiland te verkennen. Daarna blijven ze dichterbij huis. Ze gaan dan naar de camping in Chaam in West-Brabant.

 "Dan kunnen we tussendoor nog naar huis om een was te draaien", grapt Jac. "We kozen voor Chaam, omdat we daar terecht konden voor privésanitair." Eerder mochten campings hun gezamenlijke douches en toiletten niet openen. Jac is wel eens eerder in de buurt op vakantie geweest: "In Huijbergen en Schijf hebben we ook weleens gestaan en dat was ook heel leuk! Bovendien komen de twee oudste kleinkinderen ook gezellig logeren." De twee sluiten de zomervakantie af met een trip naar een camping in het Zeeuwse Veere. Jac kan door zijn werk alleen in het hoogseizoen op vakantie, maar dat vindt hij niet erg. "Ik zit al 42 jaar in het onderwijs en ben er aan gewend!"



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief