Tienjarige Gijs verbouwt eigen tomaten, boontjes en komkommers
moestuin
moestuin (Foto: Mardi van Groesen)

Tienjarige Gijs verbouwt eigen tomaten, boontjes en komkommers

ETTEN-LEUR- Gijs van Groesen (10) uit Etten-Leur is pas tien, maar verbouwt nu al zijn eigen tomaten, tuinbonen, sperziebonen, komkommer, paprika en worteltjes. Dat doet hij in zijn eigen moestuin bij opa en oma aan de Haansberg. Daar heeft hij alle ruimte om zijn groentes te laten groeien.


Ooit begon hij enthousiast met het zaaien en opkweken van de Albert Heijn moestuintjes. Dat smaakte naar meer, waarna hij met zijn eigen moestuin startte. Daar is hij elke week te vinden: "Ik zou het liefst er elke dag inwerken, maar dat lukt helaas niet. Wel kweken we ook nog aardbeien in onze eigen achtertuin." De planten in de moestuin groeien niet zomaar: ""Er is best veel zon nodig, genoeg water (liefst regenwater), losse grond zodat de plantjes kunnen ademen, genoeg ruimte voor de plantjes om te kunnen groeien en goede mest in de bodem. Je moet ook de juiste delen van de plant weg halen, zodat hij niet te breed wordt en geen vocht en voeding gaat brengen naar de stukken waar het onnodig is. Onkruid moet je ook weghalen." 

Hij heeft ook een zonnebloem geplant om bijen aan te trekken. De hele familie smult van de oogst uit Gijs' moestuin: Verse tuinbonen en worteltjes vind ik het lekkerst! Ik heb ze zelf geoogst en oma heeft ze klaargemaakt. De sperziebonen waren ook heel lekker. Nu is het nog wachten op tomaten en komkommer! Oma kan alles heel lekker bereiden, gewoon groenten met nieuwe aardappeltjes en een stukje vlees of vis."

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>