Zundert heeft (gelukkig weer) een arbodienst
Links Mark Stam, rechts John Elst lanceren samen een nieuw concept voor arbodienstverlening.
Links Mark Stam, rechts John Elst lanceren samen een nieuw concept voor arbodienstverlening. (Foto: Perry Roovers)

Zundert heeft (gelukkig weer) een arbodienst

ZUNDERT - NED Personeel (John Elst) en Preventivo (Mark Stam) lanceren samen vanaf 1 juli 2020 een nieuw concept op het gebied van arbodienstverlening: NED Personeel Arbo (powered by Preventivo). Daarmee beschikt Zundert weer over een eigen arbodienst.


Noodzaak arbodienst
Aanleiding voor het oprichten van de arbodienst is dat uit meerdere onderzoeken blijkt dat er grote behoefte is aan brede arbodienstverlening op het gebied van verzuimbeheersing, vitaliteit, duurzame inzetbaarheid en ziektepreventie. Om dat te realiseren, hebben NED Personeel en Preventivo hun handen ineengeslagen. John Elst: “Samenwerken zit in onze vezels, maar ook in die van Preventivo.” Mark Stam: “We versterken elkaar, voegen waarde toe en kunnen het zo goed doen voor zowel werknemer als werkgever. Met voldoende persoonlijke aandacht.”

Toegankelijk voor alle bedrijven in de regio
NED Personeel zet de nieuwe arbodienst in voor de arbodienstverlening aan de eigen medewerkers. Daarnaast zijn de diensten van NED Personeel Arbo inzetbaar voor bedrijven in de regio die nog niet samenwerken met een vaste arbodienst of willen samenwerken met een arbodienst die dichter in de buurt zit.

Verzuimprotocol
Met iedere opdrachtgever voert NED Personeel Arbo eerst een intake om de verwachtingen en wensen goed in kaart te brengen. Waar nodig past NED Personeel Arbo vervolgens het verzuimprotocol aan of stelt een nieuw verzuimprotocol op. NED Personeel Arbo bekijkt met de werkgever het huidige beleid op het gebied van gezondheid en checkt of wettelijke verplichtingen zijn nageleefd. Ook wordt besproken welke acties nodig zijn om de vitaliteit in het bedrijf te verhogen. Op basis hiervan maakt NED Personeel Arbo samen met de werkgever een arboplan en voert dat uit.

Proactieve ondersteuning
Opdrachtgevers krijgen vervolgens toegang tot het gebruiksvriendelijke online portal ‘Verzuimsignaal’. Mark Stam: “Dit systeem helpt bij het proactief ondersteunen van werkgevers bij hun verzuimbegeleiding. Alle afspraken uit het verzuimprotocol en de wettelijke verplichtingen uit de Wet Poortwachter zijn geborgd in dit systeem. Als actie nodig is, krijgt de werkgever direct een signaal.”
Het team bevlogen professionals (verzuimregisseurs, registercasemanagers en bedrijfsartsen) helpt om de acties voor elkaar te krijgen en om een verzuimende medewerker zo adequaat en spoedig mogelijk terug in het reguliere proces te krijgen. Dat maakt NED Personeel Arbo tot een arbodienstverlener die er werk van maakt.

Meer informatie: sales@ned-personeel.nl, 076 - 596 4668

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>