Onderzoek naar verdere uitbreiding Profronde Etten-Leur
Ronnie Buiks: 'Mijn telefoon staat in deze tijd normaal gesproken de hele dag roodgloeiend voor het vastleggen van renners. Ook moet er heel veel worden geregeld. Dat is nu heel anders, deze rust ben ik niet gewend'
Ronnie Buiks: 'Mijn telefoon staat in deze tijd normaal gesproken de hele dag roodgloeiend voor het vastleggen van renners. Ook moet er heel veel worden geregeld. Dat is nu heel anders, deze rust ben ik niet gewend' (Foto: Ad vd Wijngaart)

Onderzoek naar verdere uitbreiding Profronde Etten-Leur

ETTEN-LEUR - Voorzitter Ronnie Buiks van de Profwielerronde Etten-Leur heeft in deze tijd normaal een hele drukke agenda. "Het is nu altijd een piekmoment. Mijn telefoon staat dan de hele dag roodgloeiend voor het vastleggen van renners. Ook moet er heel veel worden geregeld. Dat is nu heel anders, deze rust ben ik niet gewend."


De Profwielerronde stond gepland voor zondag 9 augustus. "We hebben nog tot het laatste moment gewacht met de afgelasting, we hadden de hoop dat we in het najaar konden aansluiten bij de uitgestelde Tour de France, maar dat bleek niet realistisch. Uiteindelijk moesten we de knoop wel doorhakken. Als we langer zouden wachten, zouden we ook financiële risico's lopen. Helaas gaat er dit jaar geen enkel criterium door." 

Lastig

Het is ook lastig om de wielerronde te houden in het bijzijn van publiek: "Mensen willen dicht op de renners staan om ze te zien. Je kunt ook bijna niet handhaven dat ze 1,5 meter uit elkaar moeten staan." Toch zit Ronnie niet bij de pakken neer. "We beschikken over hele trouwe bestuurders, vrijwilligers en sponsoren. Daarom kunnen we volgend jaar weer een hele mooie editie neerzetten." Daarnaast heeft de organisatie een onderzoek laten uitvoeren naar de mogelijkheden of de Profronde nog verder uit te breiden of aantrekkelijker te maken: "Die presenteren we binnenkort." 

Sportief

In zijn vrije tijd gaat Ronnie nu extra wandelen en fietsen. Zelf is hij ook sportief. Elke ochtend loopt hij vijf kilometer hard: "En dat blijven we gewoon doen!"

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>