De Profwielerronde Etten-Leur wordt door bezoekers en sponsoren goed gewaardeerd.
De Profwielerronde Etten-Leur wordt door bezoekers en sponsoren goed gewaardeerd. (Foto: Jac Nooijens)

Bezoekers en sponsoren tevreden over opzet Profwielerronde Etten-Leur

ETTEN-LEUR - Sponsoren zijn zeer tevreden zijn over de huidige opzet en de hoge kwaliteit van de Profwielerronde Etten-Leur. Bezoekers spreken van een gezellig, goed georganiseerd en prachtig evenement dat Etten-Leur goed op de kaart zet. Wel ziet de laatste groep graag een verdere uitbreiding van het programma. Dat zijn de belangrijkste conclusies van het onderzoek dat het bestuur van de Profwielerronde Etten-Leur in mei heeft laten uitvoeren onder sponsoren en bezoekers van het jaarlijkse wielerevenement.


Het onderzoek is uitgevoerd door Vivianne de Laat in het kader van haar studie, Leisure & Events management aan Breda University of Applied Sciences (BUas). Doel van het onderzoek - dat heeft plaatsgevonden middels een schriftelijke enquête - was onder andere om te achterhalen op welke wijze het evenement in de toekomst nog aantrekkelijker kan worden gemaakt, zelfs voor (potentiële) bezoekers die niet van wielrennen houden.

Suggesties

De sponsoren blijken zoals gezegd zeer tevreden zijn over de huidige opzet en de hoge kwaliteit van het evenement. Dat geldt eveneens voor de bezoekers, al zijn er vanuit die hoek wel wat suggesties over aanpassingen, zoals een extra programma op zaterdag(avond) met wat extra entertainment, de introductie van jeugd -en amateurwedstrijden en het opzetten van een kinderplein.

Signalen

Het onderzoek is niet zo maar uit de lucht komen vallen, zo meldt bestuurslid Peter Tunissen namens de organiserende Stichting Wielersport Etten-Leur. “De laatste jaren kregen we al wat signalen dat er behoefte zou zijn aan uitbreiding van de activiteiten op zaterdag. De uitkomsten van dit onderzoek bevestigen die signalen, ze zorgen ook voor nieuwe inzichten én energie. Door nu met de resultaten naar buiten te komen, laten we bovendien zien dat we als organisatie niet stil hebben gezeten. Normaal gesproken zaten we nu, in de aanloop naar de Profwielerronde Etten-Leur, in een hectische periode. Door het afblazen van het evenement is het behoorlijk stil.”

Budget

Vanwege het coronavirus zette de organisatie in april al een streep door de editie van 9 augustus dit jaar. De huidige ontwikkelingen lijken de juistheid van die keuze te bevestigen. Peter Tunissen: “Het aantal besmettingen loopt weer op. Daarnaast was er geen enkele garantie dat we deze keer weer over hetzelfde budget zouden kunnen beschikken. Veel bedrijven moeten momenteel ook de tering naar de nering zetten. Dat betekent dat je misschien ook genoegen had moeten nemen met ‘mindere’ wielrenners dan de bezoekers van ons gewend zijn. Profwielerronde Etten-Leur heeft de afgelopen jaren een uitstekende naam opgebouwd en is uitgegroeid tot het grootste criterium van Nederland en wil dat ook graag blijven.

Vrijwilligers

Het bestuur van Stichting Wielersport Etten-Leur moet zich nog beraden over de uitkomsten van de enquête. Zonder hierop al te veel vooruit te willen lopen, maakt Tunissen al wel duidelijk dat uitbreiding van het aantal activiteiten geen uitgemaakte zaak is. “Er zitten nogal wat haken en ogen aan. Het betekent dat je Etten-Leur dan ook op zaterdag al platlegt. Boven vraagt het nogal wat van de vrijwilligers. We hebben onze handen al vol aan het op rolletjes laten verlopen van de zondag. Na de zomervakantie zetten we alles op een rijtje. We richten ons nu in ieder geval volledig op 2021.”

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES