Het motto van de mannen van Brouwerij Broederliefde? Just Drink ’m All!
Foto: Frans van der Bom

Het motto van de mannen van Brouwerij Broederliefde? Just Drink ’m All!

ETTEN-LEUR - Bjorn Laterveer en Olaf van Driel zijn de grondleggers van Brouwerij Broederliefde in Etten-Leur. Hun motto? Just Drink ’m All!


Olaf zette zijn eerste stappen op het ‘bierpad’ toen hij met de oprichters van biergilde Cheers To New Beers een proefavond organiseerde met iets anders dan de ‘klassieke’ Belgische bieren. Op festivals gingen ze speciaal voor de Stouts, IPA en Saisons. In 2017 ging hij samen met zijn vriendin en zwager Bjorn ergens eten en toen bleek dat de smaak voor speciaalbieren er bij beiden in zat. Toen Bjorn voor zijn verjaardag een eerste starterspakket kreeg om zelf bier te gaan brouwen was het hek van de dam en was brouwerij Broederliefde in Etten-Leur geboren. 

Ambitieus

Ambitieus als beide brouwers zijn, zochten ze al snel een locatie verder dan hun eigen keukens en inmiddels brouwen ze op die locatie ongeveer 200 liter per week heerlijk gerstenat in vele soorten. Het eerste bier dat uit hun ketels kwam was de fameuze quadruppel met 8,7% alcohol, de Bomb’s Quad. Ook Blond Monster, een monsterlijk blond van 6,4 %, en Triple Trouble met 7,7%, mogen inmiddels tot de klassiekers worden gerekend. Van de speciale bieren willen we nog noemen Chocolate Escape, een zwaar bier van wel 11,2%, alsook de Brazilian Coffee Explosion, de Red Barn House en de Brothers of Hop, een unieke serie van alle soorten IPA’s. De bieren van Brouwerij Broederliefde zijn inmiddels in de nodige speciaalzaken in de regio verkrijgbaar.

TEKST FRANS VAN DER BOM

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES