Biergilde Cheers To New Beers: ‘Speciaalbier is de nieuwe wijn’
Foto: Frans van der Bom

Biergilde Cheers To New Beers: ‘Speciaalbier is de nieuwe wijn’

ETTEN-LEUR - Biergilde Cheers To New Beers is een groep van zeventien vrienden en vriendinnen die elkaar ruim vijf jaar geleden trof in een gezamenlijke hobby: het proeven van lokaal gebrouwen speciaalbieren op bierfestivals in de wijde omtrek van Etten-Leur.


Deze gezamenlijke hobby resulteerde vier jaar geleden in het eerste Bier Festival in Café Zaal Roeloffs in Etten-Leur. Dit jaar kan het geplande vierde festival i.v.m. Covid-19 helaas niet doorgaan. Er wordt nog gezocht naar een alternatief op kleinere schaal op 3 oktober aanstaande. Tijdens het gesprek met een afvaardiging van het bestuur van het Biergilde (Jac Nooijens, Sven de Wit en Edward Dam), spat het enthousiasme voor aparte en lokale biertjes er vanaf. Bierfestival Cheers slaagt er ieder jaar in om een flink aantal prima brouwerijen present te krijgen die de bezoekers laten genieten van hun speciale biertjes. Iedere aanwezige brouwer heeft zijn eigen bier, dat geproefd kan worden uit een speciaal Cheers festivalglas.

Festivalbier

Ook is er ieder jaar een speciaal gebrouwen festivalbier. Vorig jaar was dit een Belgian Strong Dark, gebrouwen door brouwerij Gebroeders Roodbaard uit Steenbergen. Andere graag geziene gasten op het Bier Festival zijn onder anderen Dutch Bargain uit Zeeland, De Commies uit Nispen, Hilldevils uit Wouwse Plantage, Meuleneind uit Hoeven, Halve Tamme uit Zevenbergen en, uit Etten-Leur, de brouwers Broederliefde, Bravoure en Den Dries. Met zo’n uitgebreide keuze is het motto van het Biergilde: ‘Speciaalbier is de nieuwe wijn’, zeker op zijn plaats.

TEKST FRANS VAN DER BOM

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES