Afbeelding
Foto: Gemeente Etten-Leur

Burgemeester De Vries over thuiswerken: 'Trots dat alle zaken buiten gemeentehuis ook doordraaien'

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

ETTEN-LEUR - Het personeel van de gemeente Etten-Leur werkt nog grotendeels thuis. Burgemeester Miranda de Vries is trots op het team dat ervoor zorgt dat alle zaken ook buiten het gemeentehuis doordraaien. Zij werkt zelf deels weer op locatie: "Collegevergaderingen vinden fysiek plaats en dit geldt ook voor voor bijvoorbeeld de vergaderingen van de Veiligheidsregio." 

Thuiswerken was voor Miranda soms best een uitdaging. Niet alleen zij zat thuis achter de computer, maar ook de kinderen volgden digitaal les. "Dan moest de wifi op volle sterkte blijven draaien." Tussendoor vindt ze het prettig om ook nog eens een was te kunnen draaien: "Daar is tijd voor bij thuiswerken." Ook werkte ze bij goed weer graag in de tuin. Ze heeft gemerkt dat digitaal vergaderen vaak efficiënt is. "We kregen in de zomer te maken met jongerenoverlast. Handhavers en politie overlegden via Teams, dat scheelt tijd en gaat net zo goed." 

De 320 medewerkers weten elkaar goed weten te vinden voor overleg via het scherm. Ook de productie blijft hoog. Miranda vindt het belangrijk dat bij thuiswerken een gezonde balans bestaat tussen werk en privé: "Baken je werk af. Blijf ook genoeg in beweging en houd gerust pauzes. Dat hoort er ook bij. Wat ook helpt is om je aan te kleden, zoals je naar je werk zou gaan. Dan heb je toch meer het werkgevoel dan dat je in je joggingbroek achter de computer zit." Zij spreekt ook haar waardering uit voor ouders die maandenlang thuiswerken en ondertussen ook hun kinderen les moesten geven en opvangen: "Dat was een hele pittige tijd. Daar heb ik veel bewondering voor!"



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief