Avoord staat stil bij gevolgen coronacrisis: 'Deel je emoties op bezinningsdoek'
Foto: Alexander Vingerhoeds

Avoord staat stil bij gevolgen coronacrisis: 'Deel je emoties op bezinningsdoek'

ETTEN-LEUR -  Op 6 oktober aanstaande is er een landelijke dag van bezinning in verband met het coronavirus. Avoord wil ook graag betekenis geven aan deze bezinningsdag. Saskia van Opijnen, bestuurder van Avoord, vertelt: “In aanloop naar deze dag willen wij bewoners, hun naasten, familie van overleden bewoners, medewerkers en vrijwilligers de gelegenheid geven om hun gedachten, verdriet, hoop en andere emoties te uiten op een bezinningsdoek.”


In alle Avoord-locaties worden nabij de ingang grote bezinningsdoeken geplaatst. Op de doeken kan geschreven worden. Saskia: “Dit kan van alles zijn; een naam, een tekst, een gedicht of een tekening. Samen creëren we zo een prachtig doek. Een doek waarop we gezamenlijk terugkijken, meeleven met getroffenen in de breedste zin van het woord, verhalen delen en hoopvol vooruitblikken.”

De doeken staan er van woensdag 23 september tot 21 oktober. Dus ook na 6 oktober kan men langskomen voor het maken van een tekening of schrijven van een tekst. Na 21 oktober krijgen de doeken tijdelijk een mooi plaatsje in de Avoord-locaties. Op www.avoord.nl staat een overzicht wanneer men terecht kan op welke locatie.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>