Afbeelding

Cycle for Hope passeert Etten-Leur: Fietsen voor hulp bij verslavingen en psychische problemen

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

ETTEN-LEUR – Ruim 200 wielrenners en hun begeleiders gaan van 24 t/m 26 september de uitdaging aan van Rondje Nederland. Gewoonlijk betekent dit: in estafettevorm 1.200 kilometer door Nederland fietsen in 48 uur. Door corona gaan veel teams dit jaar vanuit een vaste locatie een aantal rondjes fietsen en niet het hele land door, maar enkele teams zullen – coronaproof – weer De Menmoerhoeve aandoen.

De fietsers zamelen met hun inspanning geld in voor De Hoop, die hulp biedt bij verslaving en psychische problemen. Een wisselpunt is onmisbaar binnen het evenement. “Zo’n intensieve estafettetocht rijden zonder wisselpunten, is onmogelijk,” vertelt Jeroen van Heusden, coördinator Wisselpunten van Cycle for Hope. “De mannen en vrouwen hebben honderden kilometers in de benen als ze op een wisselpunt aankomen. Ze kunnen zich daar even opfrissen, eten en vervolgens met de auto doorreizen naar het volgende wisselpunt. Als hun teamleden daar aankomen, springen zij opnieuw op de fiets. We zijn dan ook ieder jaar weer dankbaar dat deze wisselpunten hun steentje willen bijdragen! We zoeken nog vrijwilligers die ons willen helpen om alles in goede banen te leiden.”

De Menmoerhoeve

Een kleiner team fietsers dan anders passeert in de nacht van 25 op 26 september De Menmoerhoeve. Wie de fietsers live wil volgen kan meekijken via cycleforhope.nl. Wil je helpen als vrijwilliger in de nacht van 25 op 26 september of meer informatie? Neem dan contact op met info@cycleforhope.nl.


Cycle for Hope
Rondje Nederland maakt deel uit van het sponsorevenement Cycle for Hope. Naast Rondje Nederland omvat dit evenement een mountainbikemarathon en verschillende toertochten. Met de opbrengst helpt De Hoop mensen om los te komen van hun verslaving of psychische problemen. Het afzien op de fiets staat symbool voor de moeizame weg naar herstel die cliënten bij De Hoop afleggen. Meer informatie over Cycle for Hope, het doel, de tochten en inschrijven is te vinden op www.cycleforhope.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief