Team FormidabEL bedwingt bergen voor meer onderzoek tegen kanker

Team FormidabEL bedwingt bergen voor meer onderzoek tegen kanker

ETTEN-LEUR - Meer onderzoek tegen kanker, dat is waar Team FormidabEL zich voor inzet. Met teamleden uit onder andere Etten-Leur hebben zij zich ingeschreven voor Colsensation; een evenement waarbij de Mont Ventoux bedwongen wordt, te voet of met de fiets. Dit jaar moest het evenement vanwege corona opgeschort worden naar september 2021. Maar dat weerhield het team er niet van toch al nú een sportieve prestatie neer te zetten.


ColSensation is een evenement van Stichting Team Doelbewust (Roosendaal) om geld in te zamelen voor de kankerbestrijding. Sinds 2012 beklimmen ColSensation-deelnemers jaarlijks de Mont Ventoux en allemaal met hetzelfde gevoel en doel om zoveel mogelijk donatiegelden op te halen om daadwerkelijk iets te doen om (op termijn) kanker te laten verworden tot een chronische ziekte. Alle donaties aan teams en deelnemers gaan voor 100 procent naar het goede doel.

Team

Het team bestaat uit Pieter Dingenouts en Anne-Marie van Ommeren, die in 2017 ook al als onderdeel van Team FormidabEL de berg bedwongen. Peter Buijnsters zou dit jaar voor het eerst bij Colsensation driemaal op de fiets de berg bedwingen. Ellis Willemsen, die vorig jaar ook aan Colsensation meedeed, en haar 12-jarige zoon Stan Broekmans keken er ook naar uit de Mont Ventoux te bewandelen. Het laatste teamlid Arend-Jan Broekmans is als facilitator en supporter onmisbaar binnen het team.

Dankbaar en gemotiveerd

Diverse teamacties vielen eerder dit jaar in duigen vanwege de geldende maatregelen. “Hoewel we het natuurlijk bijzonder jammer vinden dat Colsensation een jaar uitgesteld moest worden, besloten we dat we als team natuurlijk wél gewoon door kunnen gaan voor het goede doel.” aldus Anne-Marie van Ommeren. “Met nu een donatiestand van ruim 4000 euro wilden we ook heel graag onze donateurs en bedrijfssponsoren laten zien dat we dankbaar én gemotiveerd zijn.”

Actieweekend

Anne-Marie: “Het is mooi om elkaar tijdens zo’n weekend beter te leren kennen en elkaar nog beter te vinden. Als team zijn we trots op al onze leden, maar natuurlijk keken we met fors ontzag naar de prestaties van Peter en de enthousiaste inzet van onze jongste lid Stan. We kijken uit naar Colsensation in september 2021.”

Hoewel Nederland geen bergen kent zoals de Ventoux zijn er op de actiedag, zondag 20 september, de nodige hoogtemeters gemaakt. Peter fietste 181 kilometer met daarin 1055 hoogtemeters. Pieter fietste 98 kilometer met 635 hoogtemeters en liep aanvullend 21 kilometer waarbij het hoogteverschil 453 meter bedroeg. Ellis, Arend-Jan en Stan wandelden16 kilometer met 412 meter hoogteverschil. Anne-Marie wist 7 kilometer hardlopen aan te vullen met 20 kilometer skaten en 21 kilometer wandelen, met 471 hoogtemeters in totaal.

Wil jij ook bijdragen? Via deze link doneer je binnen een paar klikken jouw vrijwillige bijdrage. Wil je team FormidabEL ook op Facebook volgen? Kijk dan hier.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>