Michaela in actie tijdens finale Ile de re
Michaela in actie tijdens finale Ile de re Foto: Zelf

Michaela Spaanstra gelijk succesvol in Frankrijk

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Het was maart 2020, dat rolstoeltennisser Michaela Spaanstra, vrij succesvol een ITF1 toernooi in The USA startte. Aldaar versloeg ze in de eerste ronde, de beste USA-speelster Dana Mathewson, in eigen huis. Echter toen sloeg het noodlot toe, dat iedereen over de wereld zo intensief heeft geraakt. de Covid-19 pandemie en daarmee de ‘Lockdowns'. Met kunst en vliegwerk, wisten de Nederlandse sporters een KLM-vlucht te boeken en waren ze nipt op tijd terug in Nederland.

Er brak een periode aan van stilte. Zelfs de selectietrainingen van de KNLTB kwamen volledig stil te te liggen. Net als voor iedereen was dit voor de sporters een nare periode. Na een enkele maanden kwam er weer een lichtpuntje. Langzamerhand kwamen de mogelijkheden tot trainen weer binnen handbereik. Hoe verlossend was het gevoel dan ook, toen onlangs de bevestiging van de ITF binnenkwam, dat er weer toernooien gespeeld mochten worden! Afgelopen week was het eerste toernooi voor Michaela daar. Op het paradijselijke schiereiland Île de Ré, Frankrijk. Veel van het eiland zag ze niet. Maar des te meer van de tennisbanen. En dat was waar ze voor kwam. Michaela was tweede geplaatste na de Japanse Manami Tanaka. Het toernooi was er vooral eentje van aftasten. Weer terug naar het wedstrijdgevoel. Wie doet er überhaupt nog mee. En wat heeft iedereen gedaan in die zes afgelopen maanden? In een schema van 24 spelers versloeg Micha onder andere een Franse, Spaanse en een Chileense speelster. Om daarna in de doubles en de singles een finale te mogen spelen. Beiden waren tegen Japanse deelneemsters. Hoewel zeer close, (5-7 en 6-7) wist ze net geen titel te bemachtigen. Echter de trainingstargets waren ruimschoots gehaald. Twee podiumplekken waren meer dan waar ze van te voren op had durven hopen voor dit eerste ITF2 toernooi.

Volgende week staat een ITF toernooi op het menu in het trainingscentrum van Mouratoglou. Een centrum waar onder andere spelers als Serena Williams en Stéfanos Tsitsipás trainen. Hoe inspirerend is dat? Wie nog interesse heeft om als bij te dragen in Michaela's project ‘Van Hier Naar Tokyo', voor deelname aan de Paralympics 2021 in Tokyo, is welkom om zich bij haar te melden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief