Minister Cora van Nieuwenhuizen opent zonnepark A58 langs Etten-Leur
Foto: Vrijopnaam

Minister Cora van Nieuwenhuizen opent zonnepark A58 langs Etten-Leur

ETTEN-LEUR - Minister Cora van Nieuwenhuizen van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat verzorgt donderdag 1 oktober de openingshandeling van het zonnepark langs de A58 bij Etten-Leur. Ze onderstreept daarmee het belang van dit duurzame project als voorbeeld voor Nederland.


Langs de rijksweg A58 verschijnt het langste zonnepark van Nederland. Over een afstand van zo’n 4 kilometer worden maar liefst 6.300 zonnepanelen geplaatst en dat is goed voor de elektriciteitsbehoefte van ongeveer 850 huishoudens.

Het project Zonnepark A58 is tot stand gekomen door een samenwerking van Energieleverancier Vrijopnaam, ontwikkelaar Greenspread, de gemeente Etten-Leur en de lokale Energiecoöperatie DuurSaam Etten-Leur U.A.. Inwoners van Etten-Leur kunnen participeren in én profiteren van dit project, door de aanschaf van een aantal zonnepanelen en door crowdfunding. Het project levert een belangrijke bijdrage aan de duurzaamheidsdoelstelling van de gemeente Etten-Leur.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>