Makelaar Loek Storms: 'Veel senioren verhuizen, starterswoningen snel op de markt'
Foto: © Kids-Flits

Makelaar Loek Storms: 'Veel senioren verhuizen, starterswoningen snel op de markt'

ETTEN-LEUR - Makelaar Loek Storms van Heijblom Makelaardij ziet in Etten-Leur zeker nog kansen voor starters: "Het is geen gemakkelijke markt, maar de markt is hoopvol. Veel senioren hebben een nieuwbouwappartement gekocht in het Van Bergenpark of aan de Couperuslaan. Het gros van die kopers woont nu in een een ééngezinswoning en deze woningen zullen binnenkort op de markt komen." 


Deze woningen zijn zeer geschikt om te starten. Wel verdienen een aantal van deze huizen een opknapbeurt om aan de eisen van deze tijd te voldoen. Starters lopen dan tegen het probleem aan dat zij de verbouwing niet meegefinancierd krijgen door strenge regels vanuit de bank. Daardoor kopen vooral investeerders dergelijke woningen op om ze vervolgens te moderniseren. Na de opknapbeurt worden deze huizen voor veel meer geld alsnog verkocht aan dezelfde kopers: "Dat wordt dan wel gefinancierd. Dat is dubbel." 

Loek pleit daarom voor de introductie van duurzaamheidsleningen vanuit de gemeente, zodat starters de verbouwing zelf kunnen betalen. Een instapklare ééngezinswoning in een van de jonge wijken van Etten-Leur kost algauw 300.000 euro. Dit is meestal alleen haalbaar voor tweeverdieners. In de iets oudere wijken zijn woningen onder de 200.000 euro praktisch onvindbaar. "Voor de eenverdiener is het lastig, omdat die veel minder kan lenen", legt Loek uit. Ook is er veel concurrentie op de markt. Etten-Leur trekt veel kopers vanuit Breda. Wie toch wilt slagen zal soms moeten schipperen met eisen en er bovenop zitten. De fanatieke zoeker die er als eerste bij is, maakt nu eenmaal meer kans.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>