Starters Hélène Sacharias en Sander Wirix vielen met neus in de boter: 'Geluk gehad'
Foto: Photography By Angela

Starters Hélène Sacharias en Sander Wirix vielen met neus in de boter: 'Geluk gehad'

ETTEN-LEUR - De starters Hélène Sacharias uit Etten-Leur en Sander Wirix uit Sprundel zijn naar eigen zeggen met hun neuzen in de boter gevallen bij hun zoektocht naar een geschikte woning in Sprundel. “We hebben heel veel geluk gehad en kwamen precies op het goede moment het nieuwbouwproject tegen.”


‘Voor en door Sprundel’. Onder die noemer werd het project door de aannemer in de etalage gezet. Een bewuste keuze om starters meer kans te bieden om in Sprundel een woning te kopen. Dat laatste was precies wat Hélène Sacharias en Sander Wirix voor ogen hadden. “Mijn vriend, die al zijn hele leven in Sprundel woont, had dat min of meer als ‘harde eis’ gesteld,” aldus Hélène. “We hadden er al twee bezichtigingen op zitten. De eerste keer op de Rucphensebaan, maar dat huis voelde niet goed. De tweede keer, aan de Thornerstraat, was het huis wél naar wens. We hebben toen zelfs overboden, maar grepen toch mis. Niet veel later hoorden we dat er nieuwbouw kwam in Sprundel.

 Tijdens de informatieavond bleek het om drie huurwoningen en drie koopwoningen te gaan. Ik had al mijn papieren al klaarliggen en heb een globale kredietcheck gedaan. Onze inschrijving werd goedgekeurd en de door ons gekozen woning werd aan ons toegewezen. Mijn vriend werkt al geruime tijd en ik heb een vast contract. In januari was de financiering rond en in maart startte de bouw. Waarschijnlijk krijgen we over vier weken de sleutel. Het is buiten verwachting snel gegaan. Heel fijn, want we wilden zelf graag stappen zetten.”

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>