Mix dubbels op een leeg tennispark.
Mix dubbels op een leeg tennispark. Foto: Andre van der Bijl

Toptennis en kennismaken met tennis bij Tennisclub Etten

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Bij Tennisclub Etten is door de Corona maatregelen momenteel helaas geen live toptennis te zien. Onze toppers zijn dan wel niet live te zien op ons park, maar het hoofdklasse team gaat stug verder met hun titelrace.

Het topteam heeft thuis met 4-4 gelijk gespeeld tegen Victoria uit Rotterdam. Waar normaal veel mensen komen kijken naar de verrichtingen van de tennissers van het 1e team, moesten de spelers het dit keer zonder publiek doen. Met name voor onze playing captain en clubtrainer André van der Bijl was dit een bittere pil. Voor hem is het immers leuk te laten zien hoe het echt moet, hiermee gaan zijn vele leerlingen eenvoudig vooruit. De zondag begon nog wat regenachtig en veel wind maar langzaam begonnen de omstandigheden aangenamer te worden. De spelers begonnen met 4 singels tegelijk, aangezien er toch geen publiek bij kon zijn. Julian Prins verloor met 4-6 3-6 van Stefan de Jong, maar André van der Bijl won eenvoudig met 6-2 6-3 van Raphael Mujan. Hanneke Lodewijks kwam er niet doorheen bij Lianne de Jong en verloor met 4-6 0-6. Dit werd echter weer hersteld door onze Magriet Timmermans, zij had wel 3 sets nodig om Gabriella Mujan te verslaan 6-3 1-6 en 6-3.

Tussenstand
Met een 2-2 tussenstand gingen ze de dubbels in. Hanneke en Margriet kwamen in de 1e set met 5-1 achter maar wonnen alsnog de set met 7-6 waarna ze met 6-2 de 2e set binnen sleepten tegen Lizette Blankers en Lianne de Jong. Een topprestatie van onze dames, na de forste achterstand. Bart Dane en André van der Bijl begonnen voortvarend tegen Jurriaan Bol en Stefan de Jong. Tot 6-3 4-1 was er niks aan de hand, wat er daarna gebeurde begrijpen ze zelf nog steeds niet. Dit komt gelukkig voor hen wel vaker voor, maar dit was hun eigen drama. Ze verloren de 2e set met 4-6 en in de supertiebreak gingen ze maar liefst met 1-10 onder uit. Dankzij de dames bleef de stand echter nog gelijk 3-3. En ook de mixen werden verdeeld. Hanneke en Julian speelden een sterke mix tegen Lizette en Jurriaan, 6-4 6-4. Margriet en Bart verloren met 4-6 5-7 van Gabriella en Raphael.

Team op bezoek bij Kralingen
Voor de volgende wedstrijd gaat het team op bezoek bij Kralingen 1 in Rotterdam. In de tussenstand staat het team van TC Etten op de 2e plaats met 2 punten achterstand op Domstad 1 uit Utrecht, de tegenstander op de laatste dag van de competitie. Dus hopelijk kunnen ze de laatste wedstrijd op zondag 26 oktober afsluiten op een sfeervol Tc Etten park met hopelijk diverse toeschouwers. Waarna ze kunnen worden gehuldigd, dit zou een echter stunt zijn! Kampioen worden in de hoogste tennisklasse van Nederland en dat in Etten-Leur. Wij gaan jullie de komende weken op de hoogte houden. Wil je zelf dit niveau gaan halen, start dan snel met onze aantrekkelijke kennismakingslessen. Voor elk niveau zijn er medespelers te vinden, welkom op buitenverblijf De Koekoek aan de Hogeweg 17 te Etten-Leur.

Kennismakingsles
De kennismakingslessen lopen nog steeds door. Dus wil je op een vrijblijvende en goedkope manier kennis maken met de tennis- of padelsport, schrijf je nu dan snel in via onze website www.tcetten.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief