Bron- en contactonderzoek GGD West-Brabant niet gestopt: ‘Wél prioriteiten stellen’
Foto: Remko Vermunt

Bron- en contactonderzoek GGD West-Brabant niet gestopt: ‘Wél prioriteiten stellen’

ETTEN-LEUR – De GGD West-Brabant heeft het bron- en contactonderzoek afgeschaald. Reden is het toenemende aantal besmette personen met corona. Een woordvoerder laat weten dat het bron- en contactonderzoek niet is gestopt, maar ‘tijdelijk is aangepast.’


“Wie positief getest wordt, krijgt het dringende advies nauwe contacten zelf in te lichten. Risicogestuurd bron- en contactonderzoek is maatwerk, waarin op basis van risico’s geprioriteerd wordt. Dit houdt in een deel van de gevallen dus een uitgebreide aanpak in”, legt woordvoerder Jeroen Polman van de GGD West-Brabant in. 

Elke coronacliënt krijgt nog steeds een telefoontje van de GGD. Polman: “Hierin wordt gevraagd naar de mogelijke bron van de besmetting en de contacten die risico lopen op infectie. Daarnaast krijgt de besmette persoon advies over hoe zelf te handelen en hoe de eigen contacten te informeren.” De GGD probeert wel de nauwe contacten van mensen te bellen die zelf niet kunnen mailen of bijvoorbeeld verstandelijk beperkt zijn. 

Ondertussen is het bij de GGD West-Brabant een drukte van belang. Dagelijks testen medewerkers 1.000 tot 1.200 mensen. Het verschilt dagelijks wanneer iemand de uitslag krijgt van een test. “Het streven is dat iemand binnen 24 uur een afspraak kan maken in een teststraat en binnen 48 uur de uitslag ontvangt”, benadrukt Polman. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>