Oud-wethouder Jan Paantjens gaat huwelijken sluiten

Oud-wethouder Jan Paantjens gaat huwelijken sluiten

ETTEN-LEUR - Oud-wethouder van Etten-Leur Jan Paantjens mag voortaan stellen in de echt verbinden in buurgemeente Halderberge. Die heeft hem aangewezen als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand en mag dus officieel huwelijke voltrekken. Paantjens was lang wethouder in Halderberge. Een aantal jonge stellen uit de familie van Paantjens vroegen hem of hij hen wilde trouwen. “Het was praktisch om het maar meteen zo te regelen dat de functie niet steeds voor één dag was en daarnaast vind ik het een mooie manier om iets terug te doen voor de gemeente Halderberge”, zo vertelt hij.


Het Halderbergse college heeft de oud-wethouder benoemd tot Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand (BABS) voor het voltrekken van huwelijken en geregistreerd partnerschappen.

Neefjes en nichtjes

En daar is Jan Paantjens erg blij mee. “Het is niet zo dat ik op een ochtend wakker werd en dacht; ik word Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand”, zo blikt hij terug. “Een aantal jonge familieleden, dan moet je denken aan neefjes en nichtjes hebben trouwplannen en vroegen of ik hen mocht trouwen. Dat gaat natuurlijk niet zomaar, daarvoor word je aangewezen. Omdat er binnen de familie al twee stelletjes waren die wilde dat ik hen zou trouwen en er daarna nog een verzoekje kwam, heb ik toestemming aan de gemeente Halderberge gevraagd.”

Uitstel

Paantjens heeft ook andere redenen. “Het is in mijn ogen een mooie manier om iets terug te doen voor de gemeenschap van Halderberge. En heel eerlijk, het lijkt me ook ontzettend leuk om te doen. Je bent intensief betrokken bij een heel mooi moment in een mensenleven en je mag een bijzonder feestelijke dag inluiden.” De eerste twee huwelijken die Paantjens zou voltrekken zijn vanwege de coronamaatregelen uitgesteld. “Zij willen graag een feest geven dus om die reden is het verplaatst naar april in de hoop dat dat dan wel kan. Heel sneu, maar het is nu even niet anders.” In Etten-Leur gaat Paantjens vooralsnog niet aan de slag. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>