Presentje 5 jarig bestaan. FOTO KARIEN VAN HOECKEL
Presentje 5 jarig bestaan. FOTO KARIEN VAN HOECKEL Foto: Karien van Hoeckel

5 jarig bestaan Present in Vriendschap

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Het 5 jarig bestaan, had Stichting Present in Vriendschap graag anders gevierd. Eindelijk elkaar weer eens ontmoeten en samen eten, want dat werkt verbindend. Jammer genoeg heeft dat niet door kunnen gaan.

Ieder jaar in de Week van de Eenzaamheid besteedt de Stichting extra aandacht aan hun mooie werk: het bezoeken van eenzamen. Want dat is waar het in hoofdzaak om draait. Aandacht en tijd voor elkaar, een luisterend oor en soms een helpende hand.

Vorig jaar was er het mini-symposium: “Geraakt door eenzaamheid” waar ruim 80 deelnemers elkaar inspireerden. Dit jaar staat Present in Vriendschap in het teken van het vijfjarig bestaan. Wat iedereen graag wilde, was elkaar weer zien. Want naast het contact met de eigen vrijwilliger ontstaan er tussen de mensen ook nieuwe vriendschappen. Een gezellig etentje, een uitje naar het klompenmuseum een dagje naar het Arboretum, het zijn bescheiden uitstapjes, maar o zo gezellig. Volop tijd om met elkaar te praten, want er is genoeg te vertellen. Alleen onderneem je zoiets niet zo gemakkelijk.

Activiteiten uitgesloten

Jammer genoeg zijn we dit jaar allemaal bezorgd vanwege corona en gezamenlijke activiteiten zijn dan ook uitgesloten. De stilte van het voorjaar ligt nog vers in het geheugen. Toch kijken we terug op zomermaanden, waarin we elkaar weer konden zien, een goed gesprek, buiten wandelen, op afstand zitten en een kopje koffie drinken. In juli zag een flinke groep mensen elkaar weer voor het eerst in de Achtertuin. Wat een vreugde.

Inmiddels krijgen we steeds meer aanvragen om mensen te gaan bezoeken. Dat is voor de Stichting een punt van zorg. Juist is deze tijd trekt iedereen zich meer terug. Voorzichtigheid!

Vrijwilligerswerk

Het vrijwilligerswerk, wordt door een zeer enthousiaste groep mensen gedaan. Is een match eenmaal beklonken, dan kan je echt spreken van vriendschap. We horen vaak, ook van familie hoe betekenisvol het werk is. Het heeft dan een toegevoegde waarde. Naast familie, worden het vaak de vrienden, die je op oudere leeftijd steeds meer gaat verliezen. Ofschoon eenzaamheid van alle leeftijden is, zijn het toch vooral de ouderen die bij Present in Vriendschap aankloppen. Toch staat Present in vriendschap open voor iedereen.

Prachtig initiatief

We moedigen u aan, om eens kennis te maken met dit prachtig initiatief. Zoals veel van de vrijwilligers vertellen, wordt de vriendschap wederzijds. Wie wil dat niet!
Voorop staat, dat we minder eenzaamheid willen, zeker wanneer we daar samen aan wat kunnen doen. Heeft u minder tijd, maar wilt u Present financieel ondersteunen, dan nodigen we u natuurlijk ook hartelijk uit, om een bijdrage te doen.

Doet u mee?

Bel ons: 06-19393973. Mail ons: presentinvriendschap@gmail.com
of ga naar onze website: www.presentinvriendschap.nl en lees verder. We kijken erg naar u uit!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief