Basisschool De Klankhof viert Goede Doelen Dag muzikaal dicht bij school
Bewoners van de Panfluit krijgen tekeningen en een serenade. FOTO FRANS VAN DER BOM
Bewoners van de Panfluit krijgen tekeningen en een serenade. FOTO FRANS VAN DER BOM

Basisschool De Klankhof viert Goede Doelen Dag muzikaal dicht bij school

ETTEN-LEUR - Op basisschool De Klankhof in de Grauwe Polder is het al een paar jaar een goed gebruik om een zogenaamde Goede Doelen Dag te organiseren. In de voorgaande jaren werden er door allerlei acties spullen of geld voor een goed doel verzameld. Dit jaar werd er ten gevolge van de Corona perikelen bewust gekozen voor een maatschappelijk doel, dicht bij de school.


Corina van de Wakker, locatieleidster van De Klankhof vertelt: “Onlangs kwam tijdens een teamvergadering de inmiddels traditionele Goede Doelen Dag ter sprake. Met het oog op Corona leek het ons geen goed idee om een actie te organiseren waarbij de kinderen activiteiten buiten de school zouden ondernemen om geld of spulletjes voor een goed doel te gaan verzamelen. Corona zorgt zoals iedereen weet voor eenzaamheid en gebondenheid aan huis voor veel mensen. Tegenover onze school staat ‘De Panfluit’, waar veel senioren wonen; zeker in deze tijd hebben die mensen het niet echt gemakkelijk.”

Klein gebaar, groot geluk

“Onze “Eventmanager” Juf Evelien, een echte organisatieduizendpoot, ging het idee onder de titel “Klein gebaar, groot geluk” uitwerken. We wilden onze leerlingen laten ervaren dat je om mensen blij te maken niet altijd een groot cadeau op tafel hoeft te leggen. Hoe leuk zou het niet zijn als we bij onze oudere buren van De Panfluit liedjes uit hun jeugd zouden gaan zingen.” Zo gezegd zo gedaan: in alle klassen werden onder leiding van Muziekdocente Fleur van Tienen echt Oud Hollandse liedjes als ‘ Zeg ken jij de mosselman; twee emmertjes water halen; schipper mag ik overvaren; Altijd is Kortjakje ziek; Daar was laatst een meisje loos en vele andere kinderliedjes uit grootmoeders tijd aangeleerd.

In de week voorafgaand aan de presentatie bezorgden de kinderen van de Klankhof bij de bewoners van de Panfluit huis aan huis tekeningen met een vooraankondiging van hun optredens aan.

Twee fantastische uitvoeringen: echt genieten!

Op woensdag 14 oktober was het dan zover. Er werden twee optredens verzorgd: om precies 09.30 uur verzamelden de groepen 1/2 A , groep 3, groep 5 en groep 8 op het binnenplein van De Panfluit en om 11.30 uur de groepen 1/2 B, groep 4 en groep 6/7.

Op gepaste afstand had ik het genoegen om bij de eerste uitvoering mee te komen genieten van, en mee te zingen met dit muzikale gebaar van de Klankhofleerlingen naar hun buurtbewoners. Om klokslag half tien verzamelden de groepen zich erg rustig tussen het groen op het binnenplein. Er waren nog maar weinig bewoners te zien. Maar toen op een teken van Juf Fleur alle kinderen ritmisch gingen klappen, werden de deuren geopend en verschenen de bewoners, sommigen zelfs nog in peignoir in de deuropening en aan de balustrade. Berend Botje opende het concert en al snel werd er door de bewoners enthousiast meegezongen met de hun zo bekende liedjes.

Plankenkoorts

De leerlingen genoten zienderogen van hun optreden. Het was prachtig om te zien hoe de kleuters samen met de schoolverlaters uit groep acht genoten hoe hun kleine gebaar zo’n groot geluk kon brengen. Op de terugweg naar de klas hoorde ik een van de kleuters tegen zijn juf zeggen: ”Ik vond het best leuk om te doen juf, maar in de klas ging het veel beter!”

Dat een Goede Doelen Dag dan toch ook nog voor plankenkoorts kan zorgen. De senioren van de Panfluit waren enthousiast en vertederd en wisten dit gebaar enorm te waarderen, Een van de bewoners vatte het pakkend samen: “Ook in deze tijd van Corona zie je weer dat een goede buur meer waard is dan een verre vriend!” 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>