De eekhoorn voelt zich thuis in de Oude Kwekerij Beatrixpark.
De eekhoorn voelt zich thuis in de Oude Kwekerij Beatrixpark.

Opknapbeurt Oude Kwekerij Beatrixpark

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - De Oude Kwekerij Beatrixpark is na ruim 4 jaar werken heel mooi geworden. Wat een verwaarloosde kwekerij was is nu veranderd in een oase en ligt er sfeervol bij. Het is een uniek stukje natuur wat voor langere termijn beschermd moet worden.

Onder de bezielende leiding van hovenier Kees Naalden wordt er iedere week met vrijwilligers en omwonende met veel ambitie gewerkt, en alle medewerking van de gemeente.

Het is heel belangrijk dat het iedere week goed onderhouden gaat worden, nu maar vooral ook in de toekomst.

Er is begonnen met al het dode hout, wildgroei en onkruid te verwijderen. Er zijn een aantal nieuwe bijzondere bomen aangeplant. De vegetatie is aangevuld met een mengsel van wilde bloemen en bloembollen. Er zijn houtsnippers gestrooid op sommige paden. Totaal zijn er ongeveer 100 verschillende bomen, struiken en planten in de kwekerij.

De zeldzame bomen zijn o.a. de mammoetboom of reuzensequoia is een boom uit het geslacht van de Sequoiadendron van de cipres familie. De soort komt van nature voor in Californië. De Metasequoia glyptostroboides of wel watercipres of Chinese mammoetboom is een bladverliezend naaldboom. De zwarte walnoot komt van nature voor in het oosten van Noord-Amerika. Al met al markante bomen. Kroonjuwelen die nooit verloren mogen gaan. Amerikaanse eiken en paardenkastanje soorten.

Er huizen ook veel vogels, zoals bonte specht en sperwer. Ook zijn er eekhoorns, egels en vleermuizen te vinden.

Er wordt momenteel gewerkt aan naamplaatjes, en documentatie met foto’s en wetenswaardigheden van de gehele kwekerij.

De bijzondere 'groene long', waar we heel zuinig op moeten zijn!

Vrijwilligers met groene vingers zijn van harte welkom.[n]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief