Leefbaar Etten-Leur boos over waarderingsbon mantelzorgers: ‘Afgescheept met 10 euro!’

Foto: Mantelzorg NL

Leefbaar Etten-Leur boos over waarderingsbon mantelzorgers: ‘Afgescheept met 10 euro!’

ETTEN-LEUR – Leefbaar Etten-Leur is boos over de mantelzorgwaardering die de gemeente Etten-Leur dit jaar uitkeert. Inwoners die zorgen voor een ander kunnen rekenen op een tegoedbon van 10 euro. Raadsleden Clasien de Regt en Louis Roks zijn zwaar teleurgesteld.


“Mantelzorgers hebben het juist in deze tijd met corona zwaarder dan anders. Partners kunnen niet naar de dagopvang, dus ervaren zij geen rust”, klagen de twee. Zij komen woorden tekort in hun verontwaardiging richting het college: “Hoe durft u dit te doen? Waar is uw menselijkheid gebleven? In deze zware tijd krijgen mantelzorgers het deksel op de neus. Zij worden afgescheept met 10 euro!”

De gemeente laat weten dat er vorig jaar nog een budget van 100.000 euro was voor de mantelzorgwaardering. De raad koos ervoor daarop 80.000 euro te bezuinigen. Dit jaar was daardoor een bedrag van 20.000 euro beschikbaar. Leefbaar Etten-Leur ziet graag een hogere waarderingsbon. Volgens hen dient de waardering op 100 euro te liggen. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>