Roadrunner bij molen de Lelie
Roadrunner bij molen de Lelie

Roadrunners trainen crea-tief in 2e lockdown-periode

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Opnieuw zijn door de overheid i.v.m. de vele Coronabesmettingen maatregelen genomen, waardoor wij onze trainingen niet op gebruikelijke wijze kunnen geven.

Veel Roadrunners willen graag bezig blijven en hun conditie behouden. Dit is niet alleen leuk, maar ook goed voor de gezondheid en verhoogt weerstand en mentale veerkracht. Gelukkig was tijdens de 1e intelligente lockdown al ervaring opgedaan met de opdrachten van hardloopbingo.nl en had trainer Esther een minicompetitie opgezet. Deze werd enthousiast ontvangen door lopers uit verschillende groepen. Ook in deze tweede lockdown-periode inspireerde Esther trainers en lopers door een aantal opdrachten te bedenken, waarvoor mensen gemotiveerd werden op pad te gaan. Uiteraard op 1.5m afstand van elkaar en met maximaal 4 lopers tezamen.

Een greep uit de opdrachten: maak een foto van molen de Lelie tijdens je hardlooprondje, loop een rondje rond de mooiste boom van Nederland: onze eigen Moeierboom! Maak als hardloper een selfie met De Fietser en spreek met een loopmaatje een route af, loop ieder in tegengestelde richting en maak een foto van elkaar bij het ontmoetingspunt. De opdrachten werden weer fanatiek uitgevoerd en leidden tot hilarische foto’s.

Voor de opstapgroep die in maart was stil gelegd en net een nieuwe start had gemaakt, is door trainer Wim een veilige manier gevonden om samen te trainen. Trainer John is te hulp geschoten en de groep is gesplitst. Ook is door vele Roadrunners dankbaar gebruik gemaakt van het aanbod van de alternatieve Marathon Brabant en is strijd geleverd op verschillende afstanden. Hierover leest u elders in deze Bode meer. Zo proberen wij met elkaar in verbinding en gezond bezig te blijven, op een verantwoorde manier.

Roadrunner bij De Fietser


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief