De winnaar van de viswedstrijd Yoep Mathijssen met op de achtergrond twee van onze vrijwilligers.
De winnaar van de viswedstrijd Yoep Mathijssen met op de achtergrond twee van onze vrijwilligers. Foto: Mevrouw Mathijssen.

Yoep Mathijssen winnaar jeugdwedstrijd De Kleine Voorn

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - De afgelopen weken heeft onze vereniging zes cursusdagen georganiseerd voor de jeugdleden van onze vereniging, drie in de vijver aan de Hoge Neerstraat en drie in de vijver in de Schoenmakershoek. Aan deze cursus hebben in totaal 53 jeugdige vissers meegedaan.

Onder leiding van onze vismeester Jan van Gool, ondersteund door diverse vrijwilligers, zijn zij onderricht in het vissen met de vaste stok. Ze leerden o.a. hoe je een tuigje maakt, hoe je dit aan je hengel bevestigt, hoe je je aas aanbiedt aan de vissen en hoe je handelt als je beet hebt. Ook werd cursisten geleerd een voertje te maken en op welke manier je het voer in de buurt van je aas deponeert. Als laatste werd hen geleerd de verschillen tussen de vissoorten te herkennen.

Afsluiting

Woensdag 21 oktober is succesvolle de cursus afgesloten met een viswedstrijd voor de deelnemers welke in de vijver in de Schoenmakershoek is gehouden. Ondanks het slechte weer verschenen 19 jeugdleden aan de start van de wedstrijd. Gelukkig werd het, na een ochtend met volop regen, in de loop van de middag droog. Echter de harde wind had duidelijk een negatief effect op de resultaten van de vissers. Na ruim 60 minuten vissen klonk het eindsignaal van de wedstrijd en volgde de prijsuitreiking. Voorzitter Jan van Gool begon met het bedanken van de vrijwilligers en benadrukte dat het zonder hun steun, onmogelijk zou zijn om een dergelijk evenement te organiseren. Het dankwoord van Jan werd ondersteund door een luid applaus van de deelnemers en de aanwezige ouders.

Winnaar

De wedstrijd werd gewonnen door Yoep Mathijssen die maar liefst elf vissen op het droge bracht. Uit handen van onze voorzitter ontving Yoep een mooie beker, een hengel en diverse onmisbare attributen voor aan de waterkant. Op plaats twee eindigde ex aequo Ruben van Zomeren en Dax de Buck. Ook de derde plaats moest worden gedeeld door twee vissers, Jens Huybrechts en Revy Leenen. Voor deze vier deelnemers was er eveneens een beker, vishengel en bijbehorende visspullen. De overige deelnemers ontvingen wel-is-waar geen beker maar ook voor hen was er een vishengel met bijbehorende attributen. Ondanks de coronacrisis die ons belemmerde om vóór de zomer activiteiten voor de jeugd te organiseren toch nog een geslaagd slot van de activiteitenkalender 2020. In 2021 gaan we zeker weer een aantal evenementen voor de jeugd op touw zetten.[n]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief