Afbeelding
Foto: Jack Konings

Streep door Kerstcircus in Etten-Leur

Door: Addo Sprangers Algemeen

ETTEN-LEUR - Het jaarlijks terugkerende Kerstcircus in Etten-Leur zal dit jaar geen doorgang vinden. Dat heeft de organisator besloten op basis van de huidige omstandigheden. Dit jaar dus een kerstvakantie zonder fonkelende lampjes in het Brabantpark, zonder verwonderde gezichten van jong én oud en zonder warme klanken van het live circusorkest.

“Op basis van de huidige maatregelen om het coronavirus in te dammen, kan ik niet anders dan besluiten om het Kerstcircus dit jaar niet door te laten gaan,” aldus directeur Kevin van Geet. Zijn circus zou aankomende winter voor de zevende keer op rij neerstrijken in het Brabantpark, en met een uitgebreid protocol aan veiligheidsvoorschriften maximaal 300 bezoekers per show toelaten. “Evenementen zijn in ieder geval tot in december verboden, en het wordt te kort dag om dan nog een beslissing te moeten nemen. Zowel voor de bezoekers, voor alle leveranciers en artiesten als ook voor mijzelf.”

Pijnlijk

De knoop is dus doorgehakt, en dat is een pijnlijke gewaarwording voor de jongste circusdirecteur van Europa. Het hele jaar kijkt hij uit naar die twee weken Kerstcircus, waarbij samen met internationale artiesten, muzikanten, vrijwilligers en vaste bezoekers één grote familie wordt gevormd. Naast het huidige verbod op evenementen, vormen ook de deels gesloten grenzen een risico voor het laten aanreizen van diverse artiesten uit Hongarije, OekraÏne en Spanje.

Inhalen

Van Geet vervolgt: “Het is ongelooflijk hoe de situatie in enkele weken weer is veranderd. In september was iedereen positief en kon kleinschalig van alles worden georganiseerd. Nu wordt je bijna automatisch voor gek verklaard als je überhaupt nog plannen hebt voor een evenement in 2020! Toch is stilzitten is voor mij geen optie. Nog dit jaar begin ik al met de voorbereidingen voor volgend jaar. De zevende editie van het Kerstcircus zal dan worden ingehaald, en wel van 24 december 2021 tot en met 9 januari 2022.” Iedereen die al kaarten had besteld krijgt een dezer dagen per mail bericht over de terugbetaling van de tickets.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief