René Starink van MaMi: 'Wij gaan in afgeslankte versie wel iets doen; wij denken in mogelijkheden en niet in onmogelijkheden'
René Starink van MaMi: 'Wij gaan in afgeslankte versie wel iets doen; wij denken in mogelijkheden en niet in onmogelijkheden' Foto: Frans van der Bom

MaMi houdt slag om de arm: ‘Vier carnaval op je eigen manier, maar blijf gezond’

Door: Frans van der Bom Algemeen

ETTEN-LEUR - Al 35 jaar zorgt het MaMi-spektakel in Etten-Leur voor een drukbezochte en sensationele carnavalsmaandagmiddag. Traditiegetrouw worden op de eerste zaterdag na de elfde van de elfde het logo en motto van de jaarlijkse recordpoging onthuld. Dit jaar gooit Corona net als bij zoveel andere carnavalsaftrappen roet in het eten.

René Starink is al meer dan 24 jaar voorzitter van de club die ieder jaar het MaMi-spektakel organiseert. Trots blikt hij terug op de vier meest spraakmakende recordpogingen welke een plaatsje in het Guiness Book of Records behaalden: De langste polonaise; de menselijke domino; stokpaardje rijden en de grootste stoelendans. Toen 35 jaar geleden Jacques van Dongen (De Klomp) en Anton van Dorst (STEP) het initiatief voor het MAandagMIddag-spektakel namen konden ze niet bevroeden dat hun initiatief zou uitgroeien tot het festijn wat het nu geworden is. 

Optimistisch

Hoe wrang is het dan dat het Covid 19-virus voor 2021 mogelijk zorgt voor een kink in de kabel. Starink blijft echter een optimist, zoals een ware carnavalsvierder betaamt: “Wij gaan in afgeslankte versie wel iets doen; wij denken in mogelijkheden en niet in onmogelijkheden!” Ook MaMi presenteert zich dit carnavalsseizoen ‘corona-noodgedwongen’ digitaal. “Vandaag zal op onze website MaMi.Nu het nieuwe, door Ton van Etten voor de tiende maal ontworpen, logo van het herkenbare MaMi echtpaar gepresenteerd worden. Zullen we in 2021 op maandagmiddag dan toch achter het net vissen? Troostend merkt Starink op: ”Vier carnaval op je eigen manier, maar blijf gezond!”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief