Afbeelding
Foto: Shutterstock

Verenigde Naties 75 jaar: geen geld voor blauwe verlichting in Etten-Leur

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

ETTEN-LEUR – De Verenigde Naties (VN) bestaan 75 jaar. Wereldwijd vierden overheden en instellingen dat door gebouwen blij te verlichten. Dat gebeurde ook in Nederland, maar Etten-Leur bleef uit in de periode van 19 tot 24 oktober.

Leefbaar Etten-Leur vroeg het college om wel mee te doen aan dit initiatief. Het gemeentebestuur laat weten ook uitgenodigd te zijn door de Nederlandse Vereniging voor de Verenigde Naties om gemeentelijke gebouwen blauw te verlichten. Burgemeester en wethouders zijn om dit moment echter terughoudend met het doen van dure investeringen. “Wij beschikken niet over de benodigde techniek om onze gemeentelijke gebouwen aan te lichten. Daarom hebben wij het verzoek op basis van een kostenindicatie besproken in het college. Wij hebben besloten niet deel te nemen aan de campagne, omdat de financiële situatie aanleiding geeft uiterst terughoudend te zijn met investeringen.” Wel heef

Vrede en veiligheid

De Verenigde Naties (VN) zijn een mondiale organisatie van overheden, samenwerkend op het gebied van internationaal recht, mondiale veiligheid, behoud van humanitaire rechten, ontwikkeling van de wereldeconomie en het onderzoek naar sociaal-maatschappelijke en culturele ontwikkelingen. Deze intergouvernementele organisatie waarvan 193 landen lid zijn, is opgericht in 1945. De VN richt zich op vijf kernactiviteiten: Vrede en Veiligheid, Economische en sociale ontwikkeling, mensenrechten, humanitaire zaken en internationaal recht.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief