Afbeelding
Foto: Eigendom Nieuwe Nobelaer

Theater dicht, maar Nieuwe Nobelaer zet activiteiten digitaal voort

Door: Monique Jansen OUD Cultuur

ETTEN-LEUR - De nieuwste coronamaatregelen zorgen er voor dat ook Nieuwe Nobelaer tot en met dinsdag 19 januari de deuren voor publiek moet sluiten. Desondanks blijft het cultuurcentrum geloven in de verbindende en inspirerende kracht van literatuur, kunst en educatie. Daarom worden lessen waar mogelijk online gegeven, is de afhaalbibliotheek geopend en worden voor januari al weer nieuwe online activiteiten en lichtpuntjes gepland.

Afhaalbibliotheek
Vanaf woensdag 16 december kunnen bibliotheekleden op werkdagen tussen 10:00 en 12:00 uur bellen met telefoonnummer 076-504 52 00 om maximaal 3 titels te reserveren. Deze boeken kunnen indien beschikbaar de dag daarna afgehaald worden tussen 09:00 en 13:00 uur bij de hoofdingang van Nieuwe Nobelaer. Indien de titels niet beschikbaar zijn, dan zoekt het bibliotheekteam 3 andere mooie boeken uit in het gewenste genre. Zie voor meer informatie www.nieuwenobelaer.nl/afhaalbieb

Daarnaast worden de zorginstellingen van Avoord in Etten-Leur nog voor de Kerst voorzien van pakketten met afgeschreven tijdschriften, die aan de bewoners uitgedeeld kunnen worden.

Online lessen
Alle lessen & cursussen komen in de periode tot en met 19 januari a.s. te vervallen met uitzondering van de individuele muzieklessen en de danslessen voor leerlingen vanaf 12 jaar & volwassenen. Dankzij de tomeloze enthousiaste inzet van de docenten kunnen leerlingen en cursisten van deze afdelingen per direct hun lessen online volgen. Zo lopen ze geen leerachterstand op, kunnen ze lekker blijven ontspannen met hun favoriete hobby en blijven ze in contact met medeleerlingen en cursisten.

Aan wie denk jij?
De feestdagen staan voor de deur, maar deze zien er door corona nét even iets anders uit. Daarom is het extra belangrijk om iedereen te laten weten dat er, ook op afstand, aan ze gedacht wordt. Met de decembercampagne Aan wie denk jij? zorgt Nieuwe Nobelaer ervoor dat iedereen kan laten zien aan wie ze denken. De gratis ansichtkaarten die huis-aan-huis verspreid zijn in de Bode en die afgehaald konden worden bij Nieuwe Nobelaer zijn vanaf woensdag 16 december ook te vinden bij diverse supermarkten en zorgvoorzieningen in Etten-Leur. Op die manier blijft het mogelijk een kaartje te sturen naar iemand die dat goed kan gebruiken in deze donkere dagen.

Voorlezen met muziek – live stream 6 januari

In de voorleeshoek van Nieuwe Nobelaer Bibliotheek wordt regelmatig voorgelezen aan peuters en kleuters. Pieter en Kirsten lezen grappige, spannende, avontuurlijke en leerzame verhalen voor van ongeveer een half uur. Op woensdag 6 januari wordt het voorlezen live uitgezonden via de facebookpagina van Nieuwe Nobelaer. Zo kan iedereen veilig thuis genieten van een prachtig verhaal mét livemuziek



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief