Zou het een doelpunt worden ?
Zou het een doelpunt worden ? Foto: D. de Klepper

DSE JO 8 en 9 Drukkerij Hendrickx-cup

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Op 17 december jl. vond de 2e ronde plaats in de strijd om genoemde cup. Bijna 40 spelertjes waren aanwezig zodat er weer 6 teams konden worden gemaakt, die dus 5 wedstrijdjes speelden van ieder een kwartier.

Gezien de opzet van deze toernooireeks waren de teams weer anders ingedeeld dan in de eerste ronde. Veel spannende wedstrijden waren erbij, waarbij weer volop werd gestreden voor de winst en ook veel werd gescoord. In totaal maar liefst 104 doelpunten werden gemaakt, het op één na hoogste aantal van alle voorgaande toernooien.

De teamresultaten waren als volgt:

1. Barcelona 12 punten;

2. Bayern München 10 punten;

3. Juventus 10 punten;

4. Real Madrid 9 punten;

5. Manchester United 3 punten en

6. (helaas) DSE: 0 punten.

De tussenstand per speler zal na de 3e ronde worden medegedeeld. Wanneer die 3e ronde gaat plaatsvinden wordt nog bekend gemaakt.

Na afloop van het toernooi kregen de spelertjes nog overheerlijke frietjes verzorgd door team Paula en bovendien ook nog een snoepzak mee naar huis.

Fundag op zaterdag 12 december

Op deze zaterdag waren er voor de gehele jeugd activiteiten georganiseerd.

Voor de JO 7 tot en met 13 waren de trainingsstagiaires Tijn, Finn en Freek grotendeels verantwoordelijk voor invulling van de funtraining. Deze training bestond uit een spellencircuit. Ondanks het druilerige weer werd er volop genoten en waren er veel blije gezichten te zien.

Voor de JO 14 tot en met 19 (tot 18 jaar) was er een zeer geslaagde trainingsclinic die werd verzorgd door de Herenselectie.

De MO 15 en MO 17 speelden een 4 x 4 toernooi. Voor de MO 13 en 15 was er een trainingsclinic die werd verzorgd door de Vrouwenselectie. Het enthousiasme was bij de speelsters en trainsters dusdanig groot dat nagedacht wordt over een structureel vervolg.

Na afloop was er na afloop van iedere activiteit voor iedereen nog een broodje worst. Een zeer geslaagde dag was het voor de DSE-jeugd.

Een bijzonderheid is nog te vermelden dat voor aanvang van iedere activiteit er nog een 1 minuut durend applaus was ter herdenking van het op 4 december jl. overleden erelid Piet Koevoets.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief