Nieuwe verkeerslichten op kruispunt Bredaseweg-Oostpoort
Foto: Jack Konings

Nieuwe verkeerslichten op kruispunt Bredaseweg-Oostpoort

ETTEN-LEUR - De gemeente Etten-Leur vervangt de verkeerslichten op het kruispunt Bredaseweg-Oostpoort. “Het is een druk verkeerspunt waarbij veiligheid erg belangrijk is. Op dit moment is de installatie twintig jaar oud. Het risico op uitval wordt daardoor ook groter”, legt wethouder Kees van Aert uit.


Op het kruispunt komen nieuwe verkeerslichten en een andere aanstuurkast met nieuwe technieken. Ook maakt de gemeente voor de verlichting straks gebruik van led-verlichting. “Het is een flinke investering. We trekken ongeveer 1,5 ton uit voor de installatie”, licht Van Aert uit. De gemeente besteedt de werkzaamheden eerst aan. Een gespecialiseerd bedrijf gaat daarna aan de slag met de klus.

Het kruispunt Bredaseweg-Oostpoort is een belangrijke verkeersader in Etten-Leur. Verkeer komt en gaat ook naar de snelweg. “We zullen dan bij vervanging van de verkeerslichten ook verkeersregelaars inzetten”, kondigt Van Aert alvast aan. Het is nog niet bekend wanneer de werkzaamheden worden uitgevoerd.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>