Jaarwisseling Etten-Leur: Autobranden, kleine brandjes én toch vuurwerk
Foto: Alexander Vingerhoeds

Jaarwisseling Etten-Leur: Autobranden, kleine brandjes én toch vuurwerk

De gemeente Etten-Leur beleefde een onrustige jaarwisseling. Meerdere auto’s gingen in vlammen op. “Het dieptepunt was een autobrand op de Markenland, waarbij vijf auto’s beschadigd raakten. Waarschijnlijk zijn er vier total loss”, meldt de gemeentewoordvoerster.


Ook op een parkeerplaats aan de Doornikstraat was het raak. Hier werden uiteindelijk meerdere voertuigen meegenomen door een bergingsbedrijf. Eén auto stond in brand. Deze werd door brandweerlieden geblust. Ook zij konden echter niet voorkomen dat omliggende voertuigen schade opliepen. Door het optreden van de brandweer is erger wel voorkomen.

Vuurwerkverbod niet nageleefd

Daarnaast staken onverlaten op verschillende plekken oud-meubilair en afval in brand. Ook sneuvelden her en der afvalbakken. Het vuurwerkverbod werd niet in zijn geheel nageleefd in Etten-Leur. In veel wijken en buurten staken mensen toch vuurwerk af. “Wel was het veel minder dan normaal”, merkt de gemeentewoordvoerster op: “En daarmee lijkt het belangrijkste doel behaald: geen extra druk op het zorgpersoneel.” De voorzitters van de drie Veiligheidsregio’s in Brabant stellen dat het inluiden van het nieuwe jaar zich heeft voltrokken als de coronamaanden ervoor. Hiermee bedoelen ze dat de meeste Brabanders zich aan de regels hielden, maar een klein deel niet.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>