Groen licht voor pluktuin Schoenmakerspark
<p>Voorbewerking pluktuin.</p>

Voorbewerking pluktuin.

(Foto: Benny Swarts )

Groen licht voor pluktuin Schoenmakerspark

ETTEN-LEUR - In het Schoenmakerspark wordt de komende maanden hard gewerkt aan de realisatie van een pluktuin. De pluktuin is een landelijk initiatief om in elke buurt een mooie tuin aan te leggen waar bewoners kunnen genieten van planten en vruchten kunnen plukken. De afgelopen jaren zijn er op verschillende locaties in Etten-Leur pluktuinen ontstaan. Onze wijk ontbrak nog. Hier willen wij graag verandering in brengen.


Daarom zijn we in overleg met de gemeente tot een mooi inrichtingsplan gekomen en hebben we voor de realisatie en onderhoud van de tuin een wijkdeal afgesloten. In het Schoenmakerspark worden in totaal 3 pluktuinen gerealiseerd. In de eerste tuin worden enkele notenbomen en een appelboom aangeplant. In de tweede tuin wordt aankomend voorjaar een bloemrijk mengsel ingezaaid. De derde tuin wordt aangeplant met verschillende bessenstruiken, waaronder blauwe bessen, frambozen, aalbessen en kruisbessen. Aanleg en onderhoud gebeurd door vrijwilligers van de wijkvereniging.

Hoe kun je helpen?
Helpende handjes zijn altijd welkom. U kunt ons helpen door vrijwilliger te worden en te helpen bij de inrichting en het onderhoud. Ook voor andere activiteiten welke wij organiseren kunnen wij altijd hulp gebruiken. Interesse of vragen?
Stuur een bericht naar info@deschoenmakershoek.nl of reageer op onze Facebookpagina.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/etten-leur&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;