Etten-Leurse huisartsen bereiden zich voor op vaccineren
<p>Huisarts Luke Kuijpers van Huisartsenteam Nassaulaan.&nbsp;</p>

Huisarts Luke Kuijpers van Huisartsenteam Nassaulaan. 

(Foto: Corine Roks)

Etten-Leurse huisartsen bereiden zich voor op vaccineren

De coronatijd maakt het werken voor huisartsen anders. “We werken veel meer telefonisch en via e-consulten, maar we ontvangen patiënten ook nog fysiek”, vertelt huisarts Luke Kuijpers van het huisartsenteam Nassaulaan. Toch ziet ze ook nog steeds dat mensen de praktijk mijden als ze klachten hebben. “Doe dat juist niet, maar neem contact op. Dat kan een later herstel of blijvende schade voorkomen.”


Ondertussen bereiden de huisartsen zich ook voor op de vaccinatiecampagne. Samen met de GGD vaccineren zij een groot deel van de bevolking. Dat is iets waar ze veel ervaring meehebben. Huisartsen verzorgen al sinds jaar en dag de griepprik. 

Dit jaar werden de prikken op een alternatieve locatie gegeven, zodat rekening kon worden gehouden met de anderhalve-meter-regel. “We hebben gebruikt gemaakt van de Nieuwe Nobelaer. Elke huisartsenpraktijk kreeg een dag de beschikking over het evenementenplein. Dat is goed bevallen. We hadden weinig wachttijden. Het geven van de prikken verliep als een geoliede machine”, legt Kuijpers uit. 

De huisartsen maken dan voor de coronavaccinaties dan ook graag weer gebruik van de Nieuwe Nobelaer of een andere centrale locatie. Er is wel een verschil. Om goed beschermd te zijn tegen corona zijn twee injecties nodig. Kuijpers mag zich binnenkort laten vaccineren. Dat doen de praktijken zelf, zodra zij de eerste vaccinaties binnenkrijgen: “Dat ga ik ook doen. Er is uitgebreid onderzoek gedaan en getest. Experts hebben enorme stappen gezet in een jaar tijd. Zo kunnen we de beperkende maatregelen straks ook langzaam loslaten.”

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/etten-leur&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;