Huur clubterreinen opgezegd: Etten-Leurse hondenverenigingen dakloos
<p>Een alternatieve trainingslocatie is nog niet voorhanden.&nbsp;</p>

Een alternatieve trainingslocatie is nog niet voorhanden. 

(Foto: Grisha Buev)

Huur clubterreinen opgezegd: Etten-Leurse hondenverenigingen dakloos

ETTEN-LEUR - Hondensportverenigingen VDH en DVIN zijn binnenkort dakloos. De gemeente Etten-Leur heeft de huur van hun terreinen aan de Zeedijk opgezegd. Reden is dat een ondernemer de grond wilt kopen om op te bouwen.


Wethouder Ger de Weert geeft aan dat de verenigingen een contract hadden waarin de clausule was opgenomen dat zij de grond konden gebruiken, totdat de gemeente een koper had. In dat geval kon de gemeente de huur maximaal zes maanden van tevoren opzeggen. Dat is nu gebeurd. “De percelen stonden allang te koop. Het gaat om ongeveer 1,6 hectare”, meldt de Weert.

Noodzakelijk vertrek

Raadslid Lia Boeren van Ons Etten-Leur trok zich het lot van hondensportvereniging VDH aan en vroeg het college waarom vertrek noodzakelijk was. De Weert geeft aan dat er op het terrein een bedrijfsbestemming rust. De wethouder meldt dat het terrein altijd met goede afspraken is verhuurd aan zowel VDH (Vereniging Duitse Herder) als de DVIN (Dobermann Kringgroep Etten-Leur), maar dat zij altijd rekening moesten houden met een verkoop van de percelen.

Alternatieve locaties

De gemeente benadrukt de hondensportverenigingen zeker niet te laten vallen. Wethouder De Weert treedt deze maand nog in gesprek met vertegenwoordigers van de VDH en de DVIN. “We kijken mee naar alternatieve locaties. In principe zoeken de verenigingen ruimte om op zondagochtend te trainen.” Wel is een alternatief niet zomaar voor handen.

Geen compensatie

Een hondenvereniging kan niet overal worden gevestigd, omdat het geblaf ook voor overlast kan zorgen. Op het bedrijventerrein zaten de verenigingen praktisch helemaal vrij. Boeren vroeg zich af of de clubs financieel worden gecompenseerd voor hun vertrek. Dat is volgens het college niet aan de orde. In de huurovereenkomst is de manier van opzegging keurig vastgelegd. In de overeenkomst stonden ook geen afspraken over eventuele compensatie.

n

 
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/etten-leur&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief