Afbeelding
Foto: Krijn ten Hove

Knippen Enzo: ‘Je behoudt model als je haar iets langer laat groeien’

Door: Krijn ten Hove Algemeen

Op de dag dat de strenge lockdown werd aangekondigd heeft Jacqueline van Nijnatten van Knippen Enzo tot 23.30 uur doorgewerkt, daarna was het stil in de salon. Een stilte die voorlopig tot 9 februari doorgaat.

“Maar ik verwacht dat het in ieder geval nog tot na de Carnaval en wellicht tot begin maart zal doorlopen.” Op de vraag wat dit voor haar betekend zegt ze dat ze niet weet waar het naar toe gaat. “Ze zeggen dat we steun kunnen krijgen maar wij als kappers lijken overal naast te grijpen. Ik wilde op mijn leeftijd gaan afbouwen. Maar nu lijkt het alsof ik straks weer moet gaan opbouwen om mijn pensioen veilig te stellen.”

Het grootste gemis lijkt het contact met de klanten te zijn. “Via Facebook kan ik contact onderhouden met mijn klanten. En ze adviezen geven. En maak ik op maat gemaakte verfpakketten voor ze die dan thuisbezorgd worden.” Instructievideo’s om zelf je haar te knippen gaat ze niet maken: “Laat het maar iets langer groeien dan blijft er nog een model in, als mensen zelf gaan knippen vallen alle verhoudingen weg.” 

Telefoon doorgeschakeld

Net als veel ondernemers ervaart ze deze periode als een zwart gat met een gebrek aan duidelijkheid en perspectief. Toch blijft ze positief. “Ik heb de telefoon van de zaak doorgeschakeld staan naar mijn mobiel, hierdoor kunnen mensen mij toch bellen. En ook via Facebook blijf ik in contact. De reacties van klanten zijn hartverwarmend en positief. Dat maakt dat ik, ondanks dat het zwaar is, positief blijf omdat ik weet dat mijn klanten als het kan weer terugkomen.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief