<p>In buurtsteden moest de politie al in actie komen.&nbsp;</p>

In buurtsteden moest de politie al in actie komen. 

(Foto: Christian Traets)

Oproep tot rellen in centrum Etten-Leur: Autoriteiten op scherp

ETTEN-LEUR - Op sociale media, zoals Snapchat en Telegram gaan oproepen rond om vanavond vanaf 19.30 uur in het winkelcentrum van Etten-Leur te komen rellen. De gemeente en politie zijn op de hoogte van de berichten. 


“Op dit moment komen bij de politie meerdere meldingen binnen. Zij houden die ook in de gaten”, meldt een gemeentewoordvoerder. Niet alleen in Etten-Leur hangt momenteel een reldreiging, maar ook in verschillende buurgemeenten. De politie staat op scherp en houdt de situatie in meerdere gebieden in de gaten om eventueel te kunnen grijpen. 

Plunderingen

Afgelopen dagen vonden er al verschillende rellen en plunderingen plaats in onder andere Eindhoven, Den Haag, Rotterdam en Breda. Gisteravond werden ook op sociale mediakanalen rellen aangekondigd in Roosendaal. Daar werden meerdere noodverordeningen ingesteld en de politie heeft een hele wijk afgesloten. ME’ers stonden in de wijk paraat om in te grijpen. In de nacht van zondag op maandag zorgden lawaaischoppers ook voor onrust en vernielingen in Breda en Oosterhout. 

 
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/etten-leur&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief