Avondklok ingegaan: Rustig in Etten-Leur ondanks reloproep
Foto: Perry Roovers

Avondklok ingegaan: Rustig in Etten-Leur ondanks reloproep

ETTEN-LEUR - Aan de oproep die dinsdag op sociale media rondging om te komen rellen in het centrum van Etten-Leur is geen gehoor gegeven. Bewoners en passanten die vlak nog voor de avondklok op straat waren, melden dat het rustig is gebleven.


De autoriteiten stonden na de berichten op scherp. In Eindhoven en Den Bosch werd geplunderd. Het OM en de politie roepen ouders op hun kinderen thuis te houden. “Veel relschoppers die de afgelopen avonden zijn opgepakt, zijn tieners en wonen nog thuis. Het Openbaar Ministerie (OM) en de politie roepen ouders op om in contact te blijven met hun kinderen en hun kinderen thuis te houden.”

De autoriteiten zien dat jongeren via social media werden opgeroepen om de straat op te gaan. Een deel is gevoelig voor dit soort oproepen, die vallen onder opruiing. Opruiing is een misdrijf en de politie is inmiddels al bij meerdere jongeren aan de deur geweest. “Het is niet altijd zichtbaar voor ouders wat zich online afspeelt, maar ga erover in gesprek en voorkom grote problemen. Dat contact maakt echt onderdeel uit van een oplossing. Daarnaast is het ook nodig dat er aandacht is voor ouders die geen vat hebben op hun kinderen. Waar mogelijk worden mensen in contact gebracht met Veilig Thuis”, meldt Anja Schouten, landelijk portefeuillehouder Jeugd van de Nationale Politie. In andere steden in West-Brabant werden winkelpanden zelfs dichtgetimmerd ter bescherming tegen relschoppers. 

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief