Afbeelding
Foto: Gemeente Breda

Voetgangers lopen onverlicht op fietspad tussen Etten-Leur en Breda

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

ETTEN-LEUR - Het fietspad tussen Etten-Leur en Breda is sinds deze maand voorzien van de borden ‘Loop Veilig, Loop Verlicht’. De gemeente Breda heeft deze borden geplaatst, omdat veel voetgangers zonder verlichting op pad gaan. Dat geldt zowel binnen de bebouwde kom, maar vooral buiten de bebouwde kom, waar vaak geen voetpaden zijn 

“Top dat zoveel mensen lekker naar buiten gaan en een frisse neus halen”, stelt Daan Quaars, Bredaas wethouder mobiliteit. “Ook veel jongeren zie ik tegenwoordig een rondje buiten lopen. Laten we met elkaar op onze en elkaars veiligheid letten, zeker in het donker. Loop dus zoveel mogelijk op de stoep. Of gebruik een lampje op plekken waar geen stoep is”. 

De afgelopen periode heeft de gemeente een grote toename gezien van mensen die een blokje om doen. Voetgangers zijn niet allemaal goed zichtbaar en daardoor vallen ze ook niet op voor andere weggebruikers. “Dit speelt met name in het buitengebied waar geen voetpaden aanwezig zijn, maar ook binnen de bebouwde kom is het verstandig om goed zichtbaar te zijn.” De gemeente heeft de laatste tijd verschillende meldingen gekregen over dat voetgangers die op het fietspad bij Etten-Leur lopen en daarbij een gevaar vormen voor de fietsers. Daarom zijn daar nu borden geplaatst.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief