Verkiezing ‘Stem op de Moeierboom’ in hevige strijd verwikkeld
<p>De Moeierboom in de sneeuw.</p>

De Moeierboom in de sneeuw.

(Foto: Roy Franken)

Verkiezing ‘Stem op de Moeierboom’ in hevige strijd verwikkeld

ETTEN-LEUR - De Etten-Leurse Moeierboom doet het goed in de verkiezing Europese Boom van het Jaar. Bij de sluiting van deze krant had de linde maar liefst ruim 19.300 stemmen binnen, goed voor een zesde plek in de tussenstand.


De Moeierboom (eind 2020 verkozen tot de Nederlandse Boom van het Jaar) is al vanaf 1 februari verwikkeld in een hevige strijd. “Meteen vanaf het begin van de verkiezingen ging het er fel aan toe”, vertelt Pierre van Damme, lid van het campagneteam.

Zware strijd
“Na de eerste week stonden we mooi op de vijfde plaats, maar in de tweede week had onze boom het zwaar te verduren. Zo’n beetje alle landen haalden ons in, waardoor we aan het einde van de tweede week op de 14e en daarmee laatste plek stonden. En dat ondanks dat onze campagne in volle gang was met onder andere straatreclame en aandacht op de nationale radio, de NOS en het Brabants Buske”, aldus Van Damme.

Veel stemmen
“We haalden veel stemmen binnen, maar andere landen gingen gewoonweg nog harder. Dit is nog nooit eerder vertoond in de verkiezing voor de Europese Boom van het Jaar.” Bijna als een donderslag bij heldere hemel diende zich volgens Van Damme eind vorige week een positieve omslag aan. “Acties met ondernemers en aandacht tijdens de carnaval begonnen hun vruchten af te werpen, waardoor de Moeierboom een paar plekken op de ranglijst steeg.”

Klapper door Koffietijd
Afgelopen maandag was er in het RTL4-programma Koffietijd ook aandacht voor de Moeierboom. “Dat was een duizendklapper”, aldus Van Damme. “Na de uitzending kwamen er maar liefst ruim 4.000 stemmen bij. Presentatrice (en oud-inwoonster Quinty Trustfull zei in de uitzending toe ambassadeur van de Moeierboom in de verkiezing te willen worden. Op haar social media besteedde ze er ook meteen aandacht aan. Wat een succes was dat! Het bracht ons meteen terug naar de zesde plek.” Volgens Van Damme is dat binnen het Europese geweld een prestatie van formaat.

Stem op de Moeierboom!
Er kan nog tot en met 28 februari gestemd worden op de Moeierboom. Daarvoor ga je naar www.deboomvanhetjaar.nl. Behalve op de Moeierboom, moet je in deze verkiezing op nog een tweede boom stemmen (bij voorkeur uiteraard op een boom met minder punten). Je stemmen moet je bevestigen op het door jou opgegeven e-mailadres. Je kunt met verschillende e-mailadressen stemmen.

 
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/etten-leur&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief