Verbod op gebruik van lachgas op populaire Etten-Leurse hotspots
<p>De bekende lachgaspatronen blijven vaak op straat achter.&nbsp;</p>

De bekende lachgaspatronen blijven vaak op straat achter. 

(Foto: Shutterstock)

Verbod op gebruik van lachgas op populaire Etten-Leurse hotspots

ETTEN-LEUR – De gemeente Etten-Leur stelt de mogelijkheid in om op bepaalde locaties een verbod op het gebruik van lachgas in te stellen. “Op sommige plekken is echt overlast door het gebruik van lachgas. Dat zie je ook aan het aantal patronen dat wordt achtergelaten”, legt burgemeester Miranda de Vries uit.


Deze bepaling wordt opgenomen in de nieuwe Algemene Plaatselijke Verordening (APV). De gemeente wilt niet zover gaan om lachgas helemaal te verbieden. “Dat gaat ook niet, deze patronen worden ook gebruikt in bijvoorbeeld slagroombussen”, benadrukt De Vries.

Roesmiddel

Lachgas wordt in de medische wereld legaal gebruikt als verdovingsmiddel. Op straat wint lachgas populariteit als genotsmiddel. Lachgas wordt ingeademd via een ballon, die opgeblazen is met lachgas. De lachgas komt uit patroon, of cilinder en wordt via een speciale spuitbus in de ballon geleegd. Je merkt het effect van lachgas direct. Hef effect ebt na enkele minuten weg. Het gebruik van lachgas is niet zonder gevaar. De GGD meldt dat kinderen en jongeren extra kwetsbaar zijn voor psychoactieve stoffen. Het gebruik kan de invloed van de ontwikkeling van de hersenen beïnvloeden. Gebruikers lopen verder risico op een tekort aan zuurstof in de hersenen, slechte concentratie, duizelingen en flauwvallen. 

Burgemeester De Vries ziet ook dat gebruikers van lachgas voor overlast zorgen op bepaalde gebieden. Ook laten ze de patronen vaak op straat liggen. Een verbod op het gebruik van lachgas kan helpen om deze groepen van populaire gebruiksplekken te weren.

 
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/etten-leur&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief