Sportschooleigenaar Antonio van Medisports: ‘Wij kunnen coronaproof werken’
<p>Bij Medisports kan er nu wel buiten gesport worden met de beweegcoach.</p>

Bij Medisports kan er nu wel buiten gesport worden met de beweegcoach.

(Foto: )

Sportschooleigenaar Antonio van Medisports: ‘Wij kunnen coronaproof werken’

ETTEN-LEUR - De sportscholen moeten zo snel mogelijk open. Die oproep doet de overkoepelende organisatie van Verenigingen van Exclusieve Sportcentra. “De sporters worden door het kabinet stelselmatig vergeten”, melden de fitnessscholen. 


Bij de sportscholen in Nederland trainen zo’n drie miljoen mensen. Sinds midden december kunnen zij niet meer terecht in de fitnesszaal. Volgens Antonio Verschuren van Medisports Etten-Leur heeft het Rijk geen oog voor de sporters: “Ik stel de sporter centraal. Mijn leden hebben een bewuste keuze gemaakt om aan hun gezondheid te werken; zij hebben zich bij mijn club aangemeld om onder deskundige begeleiding fit te worden.” 

“Hieronder zijn veel mensen met een chronische aandoening als diabetes of astma en een groeiende groep met overgewicht. Vergeet ook niet al die mannen en vrouwen met een stressvolle baan, die de spanning middels hun sportuurtje van zich af laten glijden. Deze mensen staan volledig in de kou”.

Verschuren vindt dat de fitnessbranche coronaproof kan werken. Een sportschool zou exact het aantal personen kunnen laten sporten dat op basis van de ruimte veilig is en het is bovendien op afspraak.  Het besmettingsgevaar zou gering zijn. Verschuuren wijst naar een onderzoek in 14 landen waarbij onder 62 miljoen fitnessbezoeken in totaal 470 mensen besmet zijn geraagd. Dat is volgens hem een verwaarloosbaar percentage: “Het is waarschijnlijk nog makkelijker om de hoofdprijs in de staatsloterij te winnen”, aldus Antonio Verschuren.

Beweegachterstand

Uit onderzoek van Ipsos blijkt dat bijna de helft van de Nederlanders tijdens de tweede lockdown minder is gaan sporten, met alle desastreuse gevolgen van dien. Denk daarbij aan hogere bloeddruk, hoger cholesterol, meer stress, meer overgewicht en diabetes. 

Overheid wakker schudden

Antonio Verschuren doet een oproep aan de lokale politici om hem te helpen de overheid wakker te schudden. “Juist door de sportscholen dicht te houden wordt het probleem vergroot. Mensen met een goede conditie en vitaliteit, zijn beter beschermd tegen het virus. Ik sluit mij aan bij de actie van de VES en ik maak een vuist voor de drie miljoen mensen die bewust hebben gekozen voor hun eigen gezondheid waarmee zij de zorg ontlasten. Zeker in verkiezingstijd moet deze boodschap aankomen”.

 
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/etten-leur&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief