Foto: Kamil Macniak

Telefoon staat roodgloeiend bij Etten-Leurse kappers: Coronakapsels straks verleden tijd

ETTEN-LEUR - Goed nieuws voor Etten-Leurse kappers. Gisteravond kwam het verlossende woord eruit: Vanaf woensdag 3 maart mogen zij de deuren weer openen. De blijdschap bij de kappers is dan ook groot. Vorige week hielden zij nog een protestactie waarmee zij pleitten voor snelle heropening van hun zaken.


Kappers hebben het de afgelopen tien weken zwaar gehad. Zij moesten hun deuren sluiten, terwijl passende steunpakketten uit bleven. Vorige week kwamen kappers in heel Nederland daarom nog in actie onder het motto ‘Het licht gaat aan, anders gaat het licht uit’. Demonstratief zetten kappers toen hun lichten tussen 18.00 uur en 20.00 uur aan, waarbij veel kappers er ook voor kozen om in hun kappersstoel te gaan zitten. Met de actie vroegen ze aandacht voor hun schrijnende situatie en eisten ze dat ze hun deuren op 3 maart weer zouden mogen heropenen. 

Positief blijven

“Bij ons staat de telefoon roodgloeiend. Onze agenda zit bomvol, maar we hebben gelukkig nog wel een paar plekjes”, vertelt Claudia Rooijakkers van kapsalon Blond & Donker uit de Bisschopsmolenstraat. Het was een zwaar jaar voor de eigenaren. Zij openden in februari 2020 vol enthousiasme hun deuren. Een maand later moeten ze tijdens de eerste lockdown dicht. In december gebeurde dit opnieuw. “Dat was heel zuur, omdat het juist de drukste periode was”, vertelt Claudia. Toch blijft ze positief: “We gaan nu volle bak aan de slag en we zijn supertrots dat we Blond & Donker hebben kunnen verwezenlijken in deze tijd. ”De salon is de komende tijd zeven dagen in de week geopend van 08.00 tot 20.00 uur. Op deze manier alle klanten snel aan de beurt!

Ook de afspraken bij Haarstudio J&L aan de Korte Brugstraat stromen binnen. “Mensen begonnen twee tot drie weken geleden al te bellen”, vertelt Lilian Elsakkers. Dat startte, nadat kappers in de buurlanden aan de slag mochten. Toen kwam de verwachting dat Nederland snel zou volgen. Deze wens kwam uit. De kappers bij Haarstudio J&L zetten dan ook alle zeilen bij. “De eerste weken werken we met vijf personen. We zijn open van ’s morgens vroeg tot in de avonduren.”

Tijd uittrekken

Klanten willen niet alleen van hun coronakapsel af, maar vinden ook de aandacht fijn. “Dat hoort bij het kappersvak. Daar trekken we de tijd vooruit”, benadrukt Lilian. De komende weken hebben de kappers het superdruk bij Haarstudio J&L, maar dat vinden ze helemaal niet erg. Ze zouden het liefste vandaag of morgen al beginnen! Lilian: “Een mooi kapsel is belangrijk voor mensen. Je voelt je er zelfverzekerd door en dat zorgt ervoor dat mensen goed in hun vel zitten. Dat stralen ze dan ook uit.”

De kappers werken met dezelfde strenge hygiënemaatregelen die gelden sinds de opening na de eerste lockdown. Dat betekent dat de haarstylisten de handen continue desinfecteren, alle klanten een schone kapmantel om krijgen en betalingen zoveel mogelijk contactloos worden gedaan. Ook mogen kappers afsluitend op afspraak werken.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief