hertenkamp, dierenkamp
hertenkamp, dierenkamp (Foto: Mira Langen)

Dierenparkje op de Leur leeg: Herten komen niet meer terug

ETTEN-LEUR – Het dierenpark op de Leur staat leeg. De herten zijn dit weekend weggehaald en overgebracht naar het Beatrixpark. Reden is dat er door de nieuwbouw aan de Van ’t Hoffstraat geen plek meer is voor een dierenpark.


Op de plek van 32 rijtjeswoningen komen 70 appartementen terug. De huidige woningen aan de Heerma van Vosstraat, het Berkenveld, de Van ‘t Hoffstraat en het Loofhout voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. Daarnaast is er binnen de sociale huursector in Etten-Leur vooral vraag naar woningen voor één- en tweepersoonshoudens en minder naar eengezinswoningen. 

Inwoners hebben bij de herontwikkeling meegedacht over de woningen, parkeerruimte en het openbaar groen. Daarbij kwam ook het hertenkamp ter sprake. Een aantal bewoners gaf aan de dieren graag te behouden op de Leur. “We hebben met de beheerder van de dieren gesproken en de tekeningen van het nieuwe plan op verschillende manieren geprobeerd aan te passen. Helaas blijkt er te weinig ruimte te zijn om de dieren een mooi, goed en leefbaar stuk grond te geven”, melden de gemeente en Alwel in een nieuwsbrief aan omwonenden van de Van ’t Hoffstraat. Daardoor viel de beslissing om het dierenpark weg te halen.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief