Buurtbussen rijden na meer dan een jaar weer door Etten-Leur
Foto: Monique Jansen

Buurtbussen rijden na meer dan een jaar weer door Etten-Leur

ETTEN-LEUR – Het heeft meer dan een jaar geduurd, maar de buurtbussen rijden weer. Busbedrijf Arriva hield de bussen sinds de uitbraak van het coronavirus in maart 2020 aan de kant. De bussen kunnen dankzij de nodige aanpassingen weer de weg op.


Arriva rustte de buurtbussen uit met een kuchscherm, extra dakventilatie en een speciale filter die de kans op blootstelling aan het coronavirus minimaliseert. Op deze manier kunnen de chauffeurs veilig werken en kunnen reizigers weer gebruik maken van de buurtbus. In Etten-Leur vervullen de buurtbussen een belangrijke functie. Er rijden weinig lijnbussen naar kleinere plaatsen. De buurtbussen verbinden Etten-Leur met Prinsenbeek, Zundert en Zevenbergen. Daarnaast pendelt een buurtbus tussen de Grauwe Polder, het centrum van Etten-Leur en de De Keen. 

Scholen weer open

Premier Rutte maakte eind februari bekend dat middelbare scholen en MBO-instellingen gedeeltelijk open mogen. Meer leerlingen mogen daardoor weer naar school. Arriva verwacht daardoor een kleine groei van reizigers. De reguliere buslijnen blijven ondanks deze versoepeling rijden via de vakantiedienstregeling. Wel rijden enkele spitsritten en een aantal speciale schoolliners weer.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief